Κατεχόμενα: Γιατί το ΡΤΚ ζητά παραίτηση της "κυβέρνησης"

Εντείνονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα στην παραχώρηση «κρατικής» γης σε συγγενείς μελών της «κυβέρνησης» ΚΕΕ – ΔΚ, καθώς τρεις νεαροί φοιτητές από σήμερα πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο», ενώ το ΡΤΚ ζητεί παραίτηση της «κυβέρνησης» και προκήρυξη άμεσα «πρόωρων εκλογών».

Οι τρεις νεαροί φοιτητές, Μουσταφά Οζμπιλγκέν, Μουράτ Χάρπερ και Μπουλέντ Αρκούτ, προχώρησαν σήμερα σε σιωπηλή διαμαρτυρία στην πόρτα του «πρωθυπουργικού γραφείου», από τις 15.00

μέχρι τις 16.00, όπου σύμφωνα με την Χαμπέρ κίπρις, προέβησαν σε δήλωση επικρίνοντας την «κυβέρνηση» για την παραχώρηση σε οικείους «κρατικής» περιουσίας και την πολιτική της στους τομείς της παιδείας και της υγείας.

Συνολική παραίτηση της «κυβέρνησης» ζητεί εξάλλου με ανακοίνωσή του το ΡΤΚ, για να ανοίξει ο δρόμος για «πρόωρες εκλογές». Εδώ και 13 μήνες, η «συγκυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ έχει προχωρήσει σε παράνομη διάθεση «δημοσίων» οικοπέδων και δασικών εκτάσεων, που αναγκάστηκε να αναθεωρήσει μετά την προσφυγή του ΡΤΚ στα «δικαστήρια» σημειώνεται, προσθέτοντας ότι η τελευταία πράξη (σσ. παραχώρηση γης εντός στρατιωτικής ζώνης κοντά στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου για να γίνει το «πανεπιστήμιο» Ραούφ Ντενκτάς) έχει ξεπεράσει "κάθε νομικό όριο και όριο ηθικής και ανοχής".

Στην ανακοίνωσή του, το ΡΤΚ σημειώνει ιδιαίτερα τη δήλωση χθες του Σερντάρ Ντενκτάς από το βήμα της «βουλής» ότι «μπορεί η πράξη να μην ήταν τόσο ηθική», λέγοντας ότι αυτή είναι μια παραδοχή και, πλέον, μια ιστορική φράση.

Απέναντί μας έχουμε μια συμπεριφορά που είναι "και παράνομη και ανήθικη" και αυτό πλέον το βλέπει και ο μεγαλύτερος εταίρος της «κυβέρνησης», το ΚΕΕ και οι ανεξάρτητοι «βουλευτές» που τους στηρίζουν, καταλήγει το ΡΤΚ.

Το θέμα αποτέλεσε και πάλι επίκεντρο συζήτησης στη «βουλή». Για «κυβέρνηση» που λεηλατεί έκανε εξάλλου λόγο το πρωί, στην ολομέλεια, ο «βουλευτής» του ΡΤΚ και πρώην «πρωθυπουργός», Οζκάν Γιοργκαντζίογλου. Διερωτήθηκε δε τι διαφορετικό έχει ο γιος του Σερντάρ Ντενκτάς, Ραούφ, σε εταιρεία του οποίου ενοικιάσθηκε η γη στη στρατιωτική περιοχή κοντά στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, από έναν γιο οποιουδήποτε άλλου, και αυτή η πράξη έγινε χωρίς καν να προηγηθεί δημόσιος διαγωνισμός.

Πού βρέθηκε η χρηματοδότηση για ένα τόσο μεγάλο έργο, διερωτήθηκε επίσης ο κ. Γιοργκαντζίογλου, λέγοντας ότι όλος ο κόσμος μιλά γι’ αυτό καθώς και για την αποκάλυψη επίσης ότι στην ίδια εταιρεία του υιού Ντενκτάς δόθηκε και το κτίριο ενός παλιού νοσοκομείου στην εντός των τειχών Λευκωσία. «Λεηλατούν τα πάντα», ανέφερε.

Μιλώντας επίσης στην ολομέλεια της «βουλής», ο «βουλευτής» του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ δήλωσε ξεκάθαρα ότι είναι εναντίον της ενοικίασης της εν λόγω γης. Λεκτικός καβγάς επί του ίδιου θέματος ξέσπασε και μεταξύ του «υπουργού γεωργίας και φυσικών πόρων», Ναζίμ Τσαβούσογλου και του «βουλευτή» του ΡΤΚ, Ερκούτ Σιαχαλί για το κατά πόσο υπάρχει εκμετάλλευση του ονόματος του Ραούφ Ντενκτάς και τα πεπραγμένα επί «διακυβέρνησης» ΡΤΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα