Κατεχόμενα: Aπευθείας εργοδότηση φθηνών εργατών από Τουρκία

Η σημερινή συνάντηση ηγετών και η συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν χθες στον Λευκό Οίκο είναι τα κύρια θέματα στον σημερινό τ/κ Τύπο. Αναφορά γίνεται επίσης στις αντιδράσεις για την «νομοθεσία» που ενέκρινε προχθές η «βουλή» για την έγκριση της συμφωνίας που επιτρέπει την απευθείας εργοδότηση φθηνού, κυρίως, εργατικού δυναμικού απευθείας από την Τουρκία.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Η ανεργία και η παράνομη εργασία θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο» αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου της Dev Is και του συνδέσμου εμποροκαταστηματαρχών

που αντιδρούν στην συμφωνία Τουρκίας – ψευδοκράτους για την απευθείας εργοδότηση υπαλλήλων από την Τουρκία και τις επιπτώσεις που αυτό θα έχει στην αγορά εργασίας στην τ/κ πλευρά. Αλλού γράφει ότι στήριξη στις διαπραγματεύσεις, επικρίσεις για την μεθοδολογία εξέφρασαν οι αρχηγοί των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων μετά την χθεσινή ενημέρωση από τον Τ/κ ηγέτη για το Κυπριακό.


Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Η πιο σύντομη σύνοδος στην ιστορία» αναφέρεται στην συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν στον Λευκό Οίκο και γράφει ότι οι προσδοκίες του Τούρκου Προέδρου στην Αμερική διαψεύστηκαν και δεν είδε την αντίδραση που περίμενε από τον Αμερικανό ομόλογο του, καθώς οι δύο άνδρες δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στον θέμα των Κούρδων ανταρτών τους οποίους εξοπλίζουν οι ΗΠΑ. Αλλού γράφει για παράδειγμα αλληλεγγύης από το προσωπικό της συντεχνίας των ακαδημαϊκών και προσωπικού του «πανεπιστημίου» ανατολικής Μεσογείου στους δύο Τούρκους εκπαιδευτικούς που πραγματοποιούν εδώ και πάνω από δύο μήνες απεργία πείνας στην Άγκυρα ζητώντας να σταματήσουν οι απολύσεις με κυβερνητικά διατάγματα στην Τουρκία και να επιστρέψουν οι απολυθέντες – και οι ίδιοι- στις δουλειές τους. Σε άλλο θέμα σήμερα θα είναι η συνάντηση των ηγετών όπου θα διαφανεί εάν θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ή θα τελειώσουν.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Κρίσιμη μέρα στις διαπραγματεύσεις» γράφει ότι η σημερινή είναι η τελευταία προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών και θα διαφανεί κατά πόσο θα υπάρξει συνέχιση ή όχι της Διάσκεψης της Γενεύης. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία και γράφει ότι άνδρες με αναπηρία μπόρεσαν για μια ημέρα να υπηρετήσουν τον στρατό και αυτό τους έκανε πολύ ευτυχισμένους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι οδηγός «γύρισε από τον θάνατο» όταν, λόγω ταχύτητας, το αυτοκίνητό του πέταξε στην κυριολεξία στην μεγάλη στροφή στον δρόμο Λευκωσίας – Κερύνειας και σταμάτησε μέσα σε χωράφια.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Μπορεί να προκύψει σύγκρουση» γράφει ότι ο «πρωθυπουργός» Χουσείν Οζγκιουργκιούν επισκέφθηκε χθες την εφημερίδα και εξέφρασε την άποψη ότι η γεώτρηση τον Ιούλιο από τους Ε/κ θα κλιμακώσει την ένταση και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια σύγκρουση, «γιατί ο Ε/κ ηγέτης τα χρησιμοποιεί αυτά ως εφόδια στην προεκλογική του εκστρατεία». Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι Τραμπ και Ερντογάν δήλωσαν πως κοινός τους εχθρός είναι η τρομοκρατία και σημειώνει ότι η συνάντηση των δύο Προέδρων διήρκεσε 20 λεπτά. Αλλού γράφει ότι με την «νομοθεσία» για την έγκριση της συμφωνίας Τουρκίας – ψευδοκράτους που αφορά το εργατικό δυναμικό θα προσπεράσει τους αρμόδιους και αντίστοιχους «θεσμούς» στα κατεχόμενα.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Και ξοδεύουμε πολλά και μολύνουμε το περιβάλλον» αναφέρει ότι το κόστος των πλαστικών σακούλων που χρησιμοποιούν τα μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και μικρότερες υπεραγορές στην τ/κ πλευρά ανέρχεται στα 4 εκ ΤΛ (1,33 εκ ευρώ) το χρόνο, σημειώνοντας ότι από τον Ιανουάριο του 2018 οι πλαστικές σακούλες θα απαγορευθούν. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην δήλωση Ερντογάν μετά την σακουλιώνσυνάντηση με τον Τραμπ ότι το PYD/YPG που είναι η οργάνωση των Κούρδων στη Συρία, δεν πρέπει να αποτελεί συνομιλητή. Το Κυπριακό, προσθέτει, δεν συζητήθηκε στην συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν. Αλλού γράφει ότι ποινές 18 ποινών επέβαλλε το «δικαστήριο» σε τρεις άνδρες που είχαν δείρει «αστυνομικούς» στην Κερύνεια σε επεισόδιο τον περασμένο Οκτώβριο.

Keywords
τουρκια, βουλη, νέα, dev, ηπα, απεργια, κυπρος, απεργια υπα, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, απεργια ταξι, απολυσεις στο δημοσιο, απεργια 5 οκτωβριου, απεργια 10 οκτωβριου, στρατος, απεργια 19 οκτωβριου, απεργια 20 οκτωβριου, εκλογες ηπα, κυπρος εκλογες, μια ημερα, αυτοκινητο, εργασια, ηγετης, ηπα, θεμα, σημερινη, φωτογραφια, αγκυρα, αγορα, αγορα εργασιας, αμερικη, ανεργια, αναπηρια, γινεται, δηλωση, δηλωσεις, δυναμικο, ενημερωση, ερντογαν, εφημεριδα, εχθρος, οικο, κυρια, μηνες, οδηγος, σουπερ μαρκετ, συρια, σουπερ, dev, δουλειες, λευκο, θεματα
Τυχαία Θέματα