Κατεχόμενα: 100m πριν φτάσει σπίτι του σκοτώθηκε σε τροχαίο

Οι ζυμώσεις για τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης», ενώ σήμερα παραιτείται η απερχόμενη, κυριαρχούν στον τουρκοκυπριακό Τύπο σήμερα. Αναφορά επίσης γίνεται στην απάντηση της τέως συζύγου στον Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν για τους τραπεζικούς λογαριασμούς, το νέο θανατηφόρο δυστύχημα με το τέταρτο θύμα για φέτος και την έρευνα στο θρησκευτικό κολέγιο στη Μια Μηλιά για τις καταγγελίες περί «θρησκευτικής καταπίεσης».


Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Κοιτάξτε τα έγγραφα της τράπεζας», γράφει ότι στη γραπτή δήλωση Οζγκιουργκιούν για τα χρήματα στους τραπεζικούς του λογαριασμούς ήρθε απάντηση

από την τέως σύζυγο, που, μέσω του Τ/κ δικηγόρου της, σημείωσε ότι αν ο κ. Οζγκιουργκιούν χρεώθηκε για το διαζύγιο, οι αναλήψεις έγιναν πριν καν υπάρξει αίτηση γι’ αυτό. Αλλού αναφέρει ότι 9 συντεχνίες απάντησαν στον πρόεδρο του κόμματος Αναγέννησης των εποίκων Ερχάν Αρικλί ότι το κόμμα του υποδαυλίζει τον διαχωρισμό των εκ Τουρκίας με τους Τ/κ και δεν θα το επιτρέψουν. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις για τον σχηματισμό της τετρακομματικής «κυβέρνησης» ενώ σήμερα παραιτείται η «κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΔΚ.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Θέλουν να κάνουν πολιτική επανάσταση», αναφέρεται στις δηλώσεις που έκανε χθες βράδυ κατά τη συνεδρίαση του ανώτατου συλλογικού οργάνου του ΚΕΕ ο πρόεδρός του, Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν. Αλλού γράφει ότι το αρχαιολογικό μουσείο στο Τρίκωμο μετρά αντίστροφα για να ανοίξει τις πόρτες του. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην πτώση κτιρίου στην εντός των τειχών Λευκωσία, σημειώνοντας ότι παρά τρίχα δεν υπήρξαν θύματα.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Κρίσιμη μέρα για την "κυβέρνηση"», γράφει ότι το ΚΕΕ εξουσιοδότησε τον Οζγκιουργκιούν για τον σχηματισμό «κυβέρνησης» και τα κόμματα ΚΚΔ και ΡΤΚ τους δικούς τους αρχηγούς για την τετρακομματική. Αλλού αναφέρει για άλλο ένα θύμα στην άσφαλτο χθες σε δυστύχημα στο χωριό Ποταμός του Κάμπου.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ο τέταρτος θάνατος τις πρώτες 18 μέρες», γράφει ότι το νέο θύμα στο χθεσινό δυστύχημα είναι ο 35χρονος Μπεντρί Γκιουμούς, που έχασε τη ζωή του 100 μέτρα πριν φτάσει στο σπίτι του. Αλλού συνεχίζει την παρακολούθηση των εξελίξεων στο θρησκευτικό κολέγιο στη Μια Μηλιά και αναφέρει ότι οι ελεγκτές του «υπουργείου παιδείας» συναντήθηκαν χθες μόνο με τη διοίκηση του κολεγίου. Σε άλλο θέμα γράφει ότι φούντωσαν τα παζάρια για τον σχηματισμό «κυβέρνησης».

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Προς το τέλος για την τετρακομματική», γράφει ότι ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν θα είναι «πρωθυπουργός» και συνέταιροι τα κόμματα ΡΤΚ – ΚΛ – ΚΚΔ – ΔΚ. Αλλού γράφει για τον θάνατο του 35χρονου άνδρα στο νέο οδικό δυστύχημα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι άρχισε η έρευνα στο θρησκευτικό κολέγιο για τις καταγγελίες περί «θρησκευτικής καταπίεσης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα