Κατάσχεση 63 οχημάτων για παράνομη χρήση πετρελαίου

Στην κατάσχεση 63 οχημάτων όλων των τύπων και στην είσπραξη €48.000 προχώρησε το Τμήμα Τελωνείων, στο πλαίσιο των ελέγχων για τη χρήση χρωματισμένου πετρελαίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τμήματος, οι έλεγχοι για τη χρήση του χρωματισμένου πετρελαίου εντατικοποιήθηκαν σε οδικές αρτηρίες όλων των πόλεων, σε υποστατικά καθώς επίσης και σε πρατήρια βενζίνης. Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν από

ειδικά κλιμάκια του Τμήματος Τελωνείων ενώ σε κάποιες από αυτές συμμετείχαν η Αστυνομία, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου 2015, το Τμήμα Τελωνείων έχει ελέγξει: 580 οχήματα διαφορών τύπων (επιβατικά, ημιφορτηγά, φορτηγά, καδενοφόρα, βυτιοφόρα, φορτωτήρες, εκσκαφείς, οδοστρωτήρες, οχήματα ταξί), 30 πρατήρια βενζίνης, οχήματα μιας εταιρείας χωματουργικών εργασιών, οχήματα σε 6 φάρμες και οχήματα 25 εταιρειών και ιδιωτών, αδειούχων χρηστών αγροτικού πετρελαίου.

«Από τους πιο πάνω ελέγχους διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν παράνομα πέραν των 6 τόνων βιομηχανικού και αγροτικού πετρελαίου ή και πετρελαίου θέρμανσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ως αποτέλεσμα το Τμήμα Τελωνείων προέβηκε στην κατάσχεση 63 οχημάτων όλων των τύπων και εισέπραξε συνολικά το ποσό των € 48.000 περίπου που αντιστοιχεί σε Φόρους Κατανάλωσης και ΦΠΑ που αποφεύχθηκε η καταβολή τους, χρηματικές επιβαρύνσεις, τόκους, ποσά απόδοσης και συμβιβαστικά ποσά.

Το Τμήμα αναφέρει ακόμη ότι θα εντατικοποιηθούν περαιτέρω τους ελέγχους του, προγραμματίζοντας παράλληλα εκστρατεία για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των καταναλωτών.

Τέλος, το Τμήμα προειδοποιεί ότι στα μέτρα πρόληψης του φαινομένου της παράνομης χρήσης βιομηχανικού και αγροτικού πετρελαίου ή και πετρελαίου θέρμανσης που εξετάζονται περιλαμβάνεται και λήψη αυστηρότερων μέτρων, ήτοι αύξηση των ποσών απόδοσης και των συμβιβαστικών ποσών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα