Κατάρ: Πλήρης και σταθερή υποστήριξη στο Κυπριακό

Την πλήρη και σταθερή υποστήριξη της Κυβέρνησης του Κατάρ στις προσπάθειες για εξεύρεση, σύντομα, λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, εξέφρασε ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Tamim bin Hamad Al Thani.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ, οι αναφορές του Εμίρη έγιναν την Τετάρτη, μετά το πέρας της τελετής των διαπιστευτηρίων του νέου Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κατάρ, Μιχάλη Ζαχαρίογλου.

Ο Πρέσβης διαβίβασε στον Εμίρη του Κατάρ

τους χαιρετισμούς και τις θερμές ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για προσωπική ευτυχία και πρόοδο, καθώς επίσης για πρόοδο και ευημερία στον λαό του Κατάρ. Ο Εμίρης ανταπέδωσε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κυπριακό λαό.

Με το πέρας της τελετής των διαπιστευτηρίων, ακολούθησε κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρέσβη με τον Εμίρη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Ζαχαρίογλου προέβη σε ενημέρωση του Εμίρη για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στην αντιφώνησή του, ο Εμίρης αναφέρθηκε στις εγκάρδιες και πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας πως διανοίγονται προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία, τόσο σε πολυμερές όσο και στο διμερές επίπεδο, αλλά κυρίως στον ενεργειακό τομέα, όπου θα μπορούσαν να γίνουν πολλά.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα