Καταδίκη Έφης Ηροδότου:Το ιστορικό –«Πλήρωσε» συναισθηματικά

Απόφαση καταπέλτης θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτή που επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας στην 29χρονη Ηροδότου για πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου.

Ο Δικαστής Χρίστος Ρασπόπουλος, στην αιτιολόγηση της απόφασής του, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «Δεν έχω αντιληφθεί μέσα από τα λεγόμενα της Κατηγορούμενης, ως αυτά προκύπτουν μέσα από τις συνεντεύξεις της με λειτουργούς του Γραφείου Ευημερίας και των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, οποιαδήποτε στοιχεία ειλικρινούς μεταμέλειας. Βέβαια, τόσο η Κατηγορούμενη κατά την ανωμοτί

δήλωσή της όσο και διά μέσου του συνηγόρου της, εξέφρασε τη θλίψη της για την απώλεια ενός ανθρώπου.

Πλην όμως, φαίνεται από την έκθεση του τμήματος Κοινωνικής Ευημερίας, αλλά και στην επιστολή των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, τα συναισθήματα τα οποία η κατηγορούμενη φέρει σε σχέση με το επίδικο συμβάν, είναι συναισθήματα θυμού, πικρίας και αδικίας. Ως η ίδια αναφέρει, συμπληρώνει η απόφαση, έχει «πληρώσει» συναισθηματικά, ψυχολογικά, κοινωνικά και οικονομικά το λάθος της, που στοίχισε τη ζωή σε ένα άνθρωπο.

Ενώ δηλαδή, έστω και την υστάτη, παραδέχεται ότι διέπραξε ένα λάθος, εντούτοις θεωρεί ότι το έχει ξεπληρώσει λόγω των γεγονότων και συναισθημάτων που βίωσε στη συνέχεια. Τα συναισθήματα αυτά, σύμφωνα με την Κατηγορούμενη, πηγάζουν από τη διάσταση και τη δημοσιότητα που έχει λάβει η υπόθεση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η απόφαση.

Δείτε εδώ: Δυο χρόνια ποινή φυλάκισης στην Έφη Ηροδότου

Keywords
Τυχαία Θέματα