Καταδικάζει ο Σύνδεσμος Γονέων το περιστατικό σε νηπιαγωγείο

Αν και μεμονωμένο δεν παύει να είναι καταδικαστέο το περιστατικό κατά το οποίο νηπιαγωγός έσυρε μαθήτρια από τα πόδια, αναφέρει ο Σύνδεσμος Γονέων του Κοινοτικού Νηπιαγωγείου "Αγία Παρασκευή" ΣΚΕ Γερμασόγειας, ενώ εκφράζει παράλληλα την απόλυτη στήριξη του στα μέλη του προσωπικού του ΣΚΕ Γερμασόγειας και στη διοίκηση του.

Ο Σύνδεσμος Γονέων, μετά και την έκταση που έλαβε το περιστατικό την περασμένη εβδομάδα από τα ΜΜΕ, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία του την Παρασκευή και αφού έτυχε ενημέρωσης

για το περιστατικό εξέδωσε σήμερα σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει "καταδικάζουμε το περιστατικό, το οποίο από μόνο του είναι απόλυτα καταδικαστέο και κατακριτέο" και προσθέτει πως "η άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας, ψυχολογικής ή και σωματικής εντός του σχολικού χώρου, από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε, δεν είναι επιτρεπτή και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνεται ανεκτή".

Επιπρόσθετα, σημειώνει πως αναμένει τη συντομότερη δυνατή εξέταση του περιστατικού από τις αρμόδιες υπηρεσίες και ότι "μέσα από την εξέταση θα διαφανούν όλα τα δεδομένα του περιστατικού και όλες οι ενέργειες στις οποίες προέβη η εν λόγω νηπιαγωγός, τόσο πριν όσο και μετά το περιστατικό, αλλά κυρίως για ποιο λόγο προέβη στη συγκεκριμένη ενέργεια".

Πέρα του συγκεκριμένου περιστατικού, συνεχίζει η ανακοίνωση, "το οποίο αποδεδειγμένα και κατά γενική ομολογία είναι μεμονωμένο", ο Σύνδεσμος Γονέων εκφράζει την "απόλυτη στήριξη μας σε όλα τα μέλη του προσωπικού του ΣΚΕ Γερμασόγειας αλλά και στη διοίκηση του".

"Το έργο το οποίο επιτελούν είναι πολυσχιδές, εξυπηρετεί όλο το φάσμα της τοπικής κοινωνίας - παιδιά, γονείς, τρίτη ηλικία - και επιλύει πολλά προβλήματα που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν δυσεπίλυτα", συμπληρώνει.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Γονέων καλεί όλους να επιδείξουν τη δέουσα υπομονή, ενόψει των ερευνών και ιδιαίτερα τα ΜΜΕ, "να λειτουργούν δεοντολογικά και να σεβαστούν το γεγονός ότι η οποιαδήποτε δημοσιότητα, εμπεριέχει την πιθανότητα, είτε τώρα είτε στο άμεσο μέλλον, να λειτουργήσει αρνητικά και να στιγματίσει το παιδί το οποίο εμπλέκεται στο περιστατικό".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
εξελιξεισ για υποθεση στο κοινοτικο σχολειο γερμασογειας
Τυχαία Θέματα