Κανονικά τα συγγράμματα στους φοιτητές στην Ελλάδα

Διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει κανονικά η διανομή των συγγραμμάτων στους φοιτητές και στους σπουδαστές, έδωσε ο Έλληνας Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο κ. Γαβρόγλου επεσήμανε ότι το Υπουργείο έχει ήδη καταρτίσει πλάνο σε περίπτωση που οι εκδότες επιμείνουν στην απόφαση να μην προχωρήσουν σε διανομή συγγραμμάτων αν δεν τους εξοφληθεί το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ από την περσινή χρονιά.

Ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε ότι η απόφαση των εκδοτών στερείται νομιμότητας. «Στη σύμβαση που έχουν υπογράψει (σσ οι εκδότες), δεν αναφέρεται πουθενά

ότι εάν καθυστερήσει το Υπουργείο τις πληρωμές, αναστέλλεται η διανομή τους στα Ανώτατα Ιδρύματα. Δεν υπάρχει καμία νομική δικαιολογία σε όλο αυτό. Ας το θεωρήσουμε λοιπόν ως καλοπροαίρετη πίεση, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποπληρωμής», ανέφερε.

Όσον αφορά τους λόγους που υπήρξε η καθυστέρηση πληρωμής ο Υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι το Υπουργείο άλλαξε φέτος τις διαδικασίες κοστολόγησης κάτι που ίσως προκάλεσε μια καθυστέρηση και υπογράμμισε ότι λίγες μέρες νωρίτερα το υπουργείο κατέβαλε στους εκδότες ποσό της τάξης των 9 εκατ. ευρώ.«Οι επιχειρήσεις αυτές συνεχίζουν να πληρώνονται, όπως πληρώνονταν τόσα χρόνια», σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα