Καιρός για σκι στα βουνά της Κύπρου

Οι άνθρωποι μπορούν να χωριστούν σε αυτούς που μισούν τον χειμώνα και σ’ αυτούς που τον λατρεύουν.

Όσοι ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία είναι εκείνοι που έχουν ανακαλύψει όλα τα ευχάριστα πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς μόνο όταν η θερμοκρασία πέφτει, χιονίζει και κάνει κρύο. Και το πιο απολαυστικό από αυτά είναι, βέβαια, το σκι. Η περίοδος που διανύουμε είναι η ιδανική για να εξορμήσετε στα ορεινά θέρετρα και τα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας μας, και να γλιστρήσετε στο απαλό χιόνι πάνω στα παγοπέδιλά σας.

Αύριο είναι η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού και με αφορμή τη μέρα αυτή, η «Σημερινή»

μίλησε με την Ομοσπονδία Χιονοδρόμων Κύπρου, για τις εκδηλώσεις που έχουν διοργανώσει στο Τρόοδος την περίοδο αυτή, επίσης σχετικά με τους Κύπριους αθλητές του σκι του χιονιού και η συμμετοχή τους σε διεθνείς αγώνες. Τέλος, μας μίλησαν για την Παγκύπρια Ακαδημία Σκι στο Τρόοδος και μας έδωσαν πληροφορίες που πρέπει να ξέρουν οι αρχάριοι σκιέρ και εκείνοι που θα πάνε στο Τρόοδος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού (World Snow Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκι (FIS) και διεξάγεται μία Κυριακή του Ιανουαρίου. Φέτος αποφασίστηκε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού θα είναι η αυριανή, 15 Ιανουαρίου και για την προώθηση των σπορ του χιονιού στα κράτη - μέλη της, με σειρά εκδηλώσεων.

Εκδήλωση αύριο στο Τρόοδος

Στη «Σημερινή» μίλησε η Χριστίνα Χριστοφόρου, μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία ανέφερε ότι αύριο, για την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού, η Ομοσπονδία Χιονοδρόμων Κύπρου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους, σκιέρ και αρχάριους να πάνε στον Χιονοδρομικό Σταθμό στο Τρόοδος, όπου διοργανώνεται εκδήλωση με μουσική, ζεστή σοκολάτα, γλυκά και μπισκότα, καθώς και δωρεάν εισαγωγικό μάθημα για αρχάριους σκιέρ ή snowboarders. Σημειώστε ότι εκεί θα σας περιμένουν πολλές εκπλήξεις και δώρα, πέραν από το εκπληκτικό κατάλευκο σκηνικό. Η Ομοσπονδία Χιονοδρόμων Κύπρου σας προσκαλεί όλους να κάνετε μια εκδρομή για να ανακαλύψετε τη μαγεία του κατάλευκου Τροόδους με διασκέδαση και γλέντι. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11π.μ.

Δραστηριοποιούνται ολόχρονα στο άθλημα

Επιπλέον η κ. Χριστοφόρου μας μίλησε για το άθλημα αυτό στην Κύπρο και για τους αθλητές που έχουμε. «Οι αθλητές της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου δραστηριοποιούνται ολόχρονα στο άθλημα. Δεν αθλούνται μόνο τώρα που είναι χειμώνας αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες, και το φθινόπωρο ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να προπονούνται. Συνήθως οι περισσότεροι προπονούνται και προετοιμάζονται για αγώνες στην Αυστρία».

Ερωτηθείσα αν έχουμε αρκετούς Κύπριους αθλητές στο σκι του χιονιού, η κ. Χριστοδούλου μας ανέφερε ότι «έχουμε αρκετούς αθλητές από την Κύπρο και φέτος ειδικά ξεκίνησαν ήδη οι αθλητές να προπονούνται για τους Παγκόσμιους Χιονοδρομικούς Αγώνες, οι οποίοι ξεκινούν τον Φεβρουάριο του 2017. Επιπλέον θα λάβουν μέρος και στις Ολυμπιακές Ημερίδες, οι οποίες πάλι θα είναι τον ερχόμενο μήνα με απώτερο σκοπό τη συμμετοχή των αθλητών στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν το 2018. Εννοείται ότι εκτός από αυτούς τους μεγάλους αγώνες, οι αθλητές της χώρας μας λαμβάνουν μέρος ολόχρονα και σε άλλους πιο μικρούς αγώνες στο εξωτερικό».

Οι χώρες στις οποίες συνήθως λαμβάνουν μέρος οι αθλητές της Κύπρου, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Χιονοδρόμων Κύπρου, είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία και στους αγώνες Μικρών Κρατών.

Η κ. Χριστοφόρου μας μίλησε και για την Παγκύπρια Ακαδημία και ανέφερε ότι οι αθλητές χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Αυτοί που είναι κάτω των 15 ετών και οι άνω τον 15 οι οποίοι κατατάσσονται στις μεγάλες κατηγορίες.

*Διαβάστε περισσότερα με την εφημερίδα Σημερινή

Keywords
Τυχαία Θέματα