Και μετά την απιστία, τι…;

Υπάρχει αληθινά μια στιγμή μπορεί να μας κάνει να κατάρρευσουμε στη ζωή μας; Και αν υπάρχει πια μπορεί να είναι αυτή;

Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που μπορείτε να μάθετε ή να αποκαλύψετε στη ζωή σας είναι να μάθετε ότι ο/ησύζυγός σας έχει εξαπάτησει. Και μπορεί να γίνει ακόμη δυσκολότερο αν αυτό συνέβαινε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα πέντε βήματα που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη διαδικασία της επούλωσης των πληγών και να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας να “σώσει οτιήποτε κι αν σώζεται”, έχουν ώς εξής:

1) Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για να ξεπεράσετε το αρχικό σοκ

Πολλοί

άνθρωποι πιστεύουν ότι μόλις συμβεί μια υπόθεση που πρέπει να πάρουν μια απόφαση αμέσως για το αν θα μείνουν ή θα φύγουν από την σχέση. Αυτό είναι πραγματικά ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Οι γρήγορες αποφάσεις είναι συνήθως πολύ κακές, ειδικά μετά από μια τέτοια συναισθηματικά φορτισμένη ανακάλυψη. Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο. Αυτό μπορεί να διαρκέσει από λίγες εβδομάδες έως ένα μήνα.

2) Αποφασίστε αν θέλετε ακόμη να εργαστείτε για το γάμο σας

Μετά το αρχικό σοκ έχει φθαρεί σκεφτείτε αν θέλετε να δοκιμάσετε να εργαστούν για τη σχέση σας Μπορούν λέξη κλειδί είναι να προσπαθήσουμε. Το μόνο που πρέπει να αποφασίσετε αν θέλετε να προσπαθήσετε να κάνετε την σχέση να βγει από το “κλινικά νεκρή” και να λειτουργήσει και πάλι.

Υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα για τα οποία και οι δύο χρειάζονται να εργάζονται απόκινού για να καθοριστεί αν η σχέση σας είναι να διασωθεί ή όχι. Το μόνο που χρειάζεστε για να αποφασίσετε αν θέλετε να ξεκινήσετε τις ενέργειες για αυτό.

3) Δημιουργήστε ένα “Συμβόλαιο Διαφάνειας”

Κάθε φορά που υπάρχει μια υπόθεση που ο/ η σύζυγος που έχει απατήσει το δύσκολο και πολλές φορές ακραίο κομμάτι αφορά το πώς θα εμπιστευτεί ο εξαπατημένος εκείνον/η και πάλι. Ο τραυματισμένος σύντροφός μπαίνει και βγαίνει από τον ρόλο του “ανακριτή” , χωρίς να μπορεί να διακρίνει πότε και αν μπορεί να πιστέψει τον/ την σύζυγο του πια..

4) Αξιοποιήστε την βοήθεια και την υποστήριξη ενός ειδικού σχέσεων

Πολύ σπάνια ένα ζευγάρι μετά από ένα τέτοιο περιστατικό έχει τη δυνατότητα να εργαστούν για την επούλωση από μόνο του. Στην πραγματικότητα, έχει χάσει την αντικειμενικότητά του, έχει κλονιστεί και τα βλέπει όλα μαύρα. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό να συμβαίνει.

Ένας καλός ειδικός, δεν θα κρίνει, δεν θα δικάσει, απλά θα διαπιστώσει αν μπορεί να εμπνεύσει και να παρακινήσει το ζευγάρι να αλληλο-συγχωρέσει και να επανιδρύσει την σχέση. Διαφορετικά μπορεί να αποδειχθεί ο “πολιτισμένος” σύμμαχός του για την ενδυνάμωση τους προς έναν “πολιτισμένο” χωρισμό.

5) Μην επαναφέρετε το θέμα διαρκώς

Από την στιγμή που έγινε ή γίνεται δουλειά σε βάθος, με σκοπό την αλλαγή προείας του ζευγαριου, το θέμα δεν είναι απαραίτητο να επανέρχεται στο προσκήνιο διαρκώς. Η αληθινή μεταμέλεια και η πραγματική συγχώρεση δεν κρατάνε “ομήρους”. Είναι προτιμότερο σε αντίθετη περίπτωση με επαναλαμανόμενους καυγάδες και απώλειες αξιοπρεπών συμπεριφορών να επιλέγουμε την αξιοπρεπή διακοπή της σχέσης.

Αυτά τα πέντε βήματα, είναι μόνο η αρχή, μιας μακράς και ατέρμονης πορείας.

Όλα όμως γίνονται… πόσο μάλλον θεραπεύονται…

ASK THE EXPERT

Τετάρτες με τον Νικόλα

Η Ακαδημία Σχέσεων, ήρθε στην Κύπρο, και παρουσιάζει στα Starbucks Centennial Λευκωσίας (Θεμιστοκλή Δέβρη 48 &Γρίβα Διγενή) τις Τετάρτες 15/22/29 Ιουνίου, από τις 18:30 έως τις 20:30, workshops με θέματα:

Α) Απιστία – Χωρισμός,

Β) Λάθη στο Γάμο,

Γ) Φλερτ &Σεξ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ με εγγραφές στο www.acadimiasxeseon.gr. Θέσεις Περιορισμένες

Μπορείτε να “βρείτε” και να “ακολουθήσετε” τον Νικόλα:

www.nikolasouranos.com

Στο Facebook: http://www.facebook.com/nikolasouranos

Στο Twitter: https://twitter.com/nikolasouranos

Στο Instagram: http://instagram.com/nikolasouranos

Email: [email protected]

Skype: nikolas.ouranos

*O Νικόλας Ουρανός είναι ο Συγγραφέας του #1 βραβευμένου International Best Seller “Αγάπη Τώρα”, Σύμβουλος Σχέσεων , Ιδρυτής της www.acadimiasxeseon.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα