Καδής και ΠΟΕΔ ζητούν διάλογο

Η τελευταία μονόωρη στάση εργασίας των δασκάλων πραγματοποιήθηκε από τις 7.30-8.30 το πρωί σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία, Δημόσια Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία των πόλεων και επαρχιών Λευκωσίας και Πάφου.

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων

Πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για τη σημερινή μονόωρη στάση εργασίας των δασκάλων, η οποία όπως είπαν θα προκαλούσε ταλαιπωρία σε χιλιάδες γονείς και μαθητές στη Λευκωσία. Την ίδια ώρα αποφασίστηκε η εθελοντική φύλαξη στους χώρους των σχολείων, των μαθητών, που οι γονείς τους αδυνατούν να κρατήσουν στο σπίτι. Διάλογο ωστόσο ζητεί και η ΠΟΕΔ.

Εξάλλου το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα δύο διεθνών ερευνών αξιολόγησης των μαθητών των "TIMSS" και "PISA" στις οποίες η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στις τελευταίες χώρες σε ευρωπαϊκή και παγκόσμια κλίμακα.

Η έρευνα "PISA" αφορά τις επιδόσεις των μαθητών ηλικίας 15 χρόνων στα μαθηματικά, φυσικές επιστήμες και ανάγνωση και κατανόηση κειμένου.

Σε σύγκριση με το 2012 παραμένουμε στα ίδια επίπεδα και αρκετά κάτω από τον μέσο όρο των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Μεγάλο ποσοστό μαθητών βρίσκεται κάτω από το επίπεδο δύο, που αφορά τις βασικές δεξιότητες.

Διεθνείς επιδόσεις δεκαπεντάχρονων

Φυσικές Επιστήμες:

42% Μαθηματικά

Κατανόηση Κειμένου: 35%

Όσον αφορά στην έρευνα ΤΙΜΣ σε σύγκριση με το 2003 έχει παρουσιαστεί βελτίωση στις επιδόσεις των μαθητών Δ' τάξης Δημοτικού στα μαθηματικά ενώ όσον αφορά στις φυσικές επιστήμες οι επιδόσεις των μαθητών βρίσκονται κάτω από την κεντρική τιμή της κλίμακας με σημαντική διαφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα