Κ. Μαυρίδης: Χωρίς εκρίζωση του ISIS δεν υπάρχει ασφάλεια

Tην ανάγκη αντιμετώπισης των αιτιών που προκάλεσαν την ανθρωπιστική κρίση με τη μαζική φυγή προσφύγων από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής τόνισε σε παρεμβάσεις του ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ-Σ&Δ) σε συνεδριάσεις της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ. Μαυρίδης υπέδειξε την ανάγκη για άμεση ανθρωπιστική βοήθεια προς τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου που δέχονται τα κύματα των απελπισμένων ανθρώπων, οι οποίοι διαχωρίζονται από όσους απλά αναζητούν βελτίωση στο βιοτικό τους επίπεδο. Ωστόσο, ο κ. Μαυρίδης

επικεντρώθηκε στις αιτίες που προκαλούν το κύμα φυγής, τονίζοντας ότι "έχουμε τις σωστές αρχές και αξίες στη βάση της αλληλεγγύης, αλλά αυτά θα μείνουν θεωρίες αν απλά περιοριστούμε στην αντιμετώπιση των παραγώγων της κρίσης παρέχοντας άσυλο, προστασία και βοήθεια". Συνεχίζοντας ανέφερε: "οι αιτίες είναι πολλές, όμως αν ψάχνουμε να βρούμε μια φόρμουλα για να αντιμετωπιστούν όλα, δεν θα γίνει. H επιδίωξη για την τέλεια συνταγή παρέχει κάλυψη και σε εκείνους που θέτουν τα δικά τους συμφέροντα και σκοπιμότητες πάνω από τα συμφέροντα και τις αρχές της ΕΕ, αλλά δεν θα το ομολογήσουν".

Ο ευρωβουλευτής εξήγησε στη συνέχεια ότι η σταθερότητα και η ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξουν χωρίς εκρίζωση του ISIS. Επιπλέον τόνισε ότι μια τέτοια μάστιγα εναντίον της ανθρωπότητας δεν αντιμετωπίζεται μόνο με κοινωνικές πολιτικές και χρηματική βοήθεια. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Ευρώπη και η ανθρωπότητα σιωπούσαν μπροστά στις θηριωδίες του ναζισμού και εκ των υστέρων παραδέχονται ότι πολλά εγκλήματα θα αποφεύγονταν αν κάποιοι με εξουσία αντιδρούσαν έγκαιρα και αποτελεσματικά. "Δυστυχώς, η σιωπή και ανοχή συνέβαλε στους ποταμούς αίματος. Η σύγχρονη μάστιγα της ανθρωπότητας δεν αντιμετωπίζεται με πλαδαρότητα και θεωρίες. Απαιτείται ανάλογη στρατιωτική δράση στο οποίο οφείλουμε να στοχεύσουμε με συμμάχους σε μια τέτοια εκστρατεία" υπογράμμισε.

Σ` αυτό το πλαίσιο ο κος Μαυρίδης επεσήμανε ότι αποδεδειγμένα, συγκροτημένη δύναμη στο πεδίο της μάχης ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος υπήρξε το κουρδικό έθνος με άντρες και γυναίκες, που αποτέλεσαν αντιστάθμισμα και εμπόδισαν την επέκταση του Ισλαμικού Κράτους. Παρόλαυτα, από τις 24 Ιουλίου 2015, παρακολουθούμε τον Ερντογάν ο οποίος ενώ συμφώνησε επιτέλους να επιτεθεί στο Ισλαμικό Κράτος, σκοτώνει και βομβαρδίζει τους Κούρδους. Και διερωτήθηκε: "Πότε επιτέλους τα συμφέροντα και οι αξίες της ΕΕ θα τεθούν πάνω από τα συμφέροντα που κάποιοι καλλιεργούν με συγκεκριμένες χώρες λόγω οικονομικών ή άλλων σχέσεων;"

Καταλήγοντας ο Κώστας Μαυρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: "τα πιο πάνω κατατέθηκαν όχι γιατί θέλω να απαλλαχτώ από τη συνενοχή, αλλά γιατί θέλω να σταματήσει αυτή η υποκρισία και γιατί αυτό επιβάλλει το συμφέρον των ευρωπαίων πολιτών".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα