ΗΒ:Συντηρητικοί βουλευτές υπέρ της διαδικασίας του Κυπριακού

Με αφορμή τη συμπλήρωση 43 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Πρόεδρος και ο Κοινοβουλευτικός Πρόεδρος της οργάνωσης Συντηρητικοί για την Κύπρο, Τερέζα Βίλιερς και Μάθιου ‘Οφροντ αντίστοιχα, κάλεσαν τον Υπουργό Ευρώπης σερ Άλαν Ντάνκαν να υποστηρίξει τη διαδικασία διαπραγμάτευσης λύσης του Κυπριακού.

Με επιστολή τους προς τον σερ Άλαν, οι δύο φιλοκύπριοι βουλευτές αναφέρουν ότι αν και οι ιστορικού χαρακτήρα συνομιλίες ολοκληρώθηκαν

χωρίς αποτέλεσμα, δεν πρόκειται για το τέλος του δρόμου στις προσπάθειες να ενωθεί το νησί. Σημειώνουν, επίσης, ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται για να συμβάλει στην εύρεση λύσης.

Η κα Βίλιερς και ο κ. Όφορντ διατυπώνουν τη θέση ότι η Κύπρος αξίζει να είναι ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος που θα υπηρετεί τα συμφέροντα όλων των Κυπρίων, χωρίς την ανάγκη εγγυήσεων ή την παρουσία ξένων στρατευμάτων.

Με αφορμή την επιστολή, η Τερέζα Βίλιερς δήλωσε: «Συνιστά μία τραγωδία το γεγονός ότι η Κύπρος είναι διαιρεμένη εδώ και 43 χρόνια, κάτι που προξενεί αναστάτωση σε πολλούς, περιλαμβανομένων εκείνων που έχασαν τα σπίτια τους. Ασφαλώς υπάρχει μεγάλη απογοήτευση που οι διαπραγματεύσεις οι οποίες έμοιαζαν τόσα πολλά υποσχόμενες δεν κατέληξαν σε λύση.

Αλλά, παρά το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες δεν έχουν κατορθώσει ακόμα να φτάσουν σε συμφωνία, υπάρχει ακόμα ισχυρή στήριξη για την επανέναρξη μίας διαδικασίας που θα αποσκοπεί επιτέλους στην επανένωση της Κύπρου. Για αυτό οι Συντηρητικοί για την Κύπρο προτρέπουν τη βρετανική κυβέρνηση να συνεχίσει να υποστηρίζει τους Κύπριους στις μακρόχρονες προσπάθειές τους να επανενώσουν το νησί».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα