ΗΒ: Ανήλικοι ποδοσφαιριστές κακοποιήθηκαν σεξουαλικά

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Τσέλσι Γκάρι Τζόνσον αποκάλυψε ότι έλαβε από τον σύλλογο 50.000 λίρες για να μη δημοσιοποιήσει καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησής του τη δεκαετία του 1970 από τον επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας Έντι Χιθ.

Η πληρωμή έγινε το 2015, με τον 57χρονο σήμερα κ. Τζόνσον να δηλώνει στην Daily Mirror ότι θεωρεί πως η πληρωμή έγινε για να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως κακοποιήθηκε από τον Έντι Χιθ από την ηλικία των 13 ετών. Ο Χιθ, που πέθανε πριν γίνουν οι σε βάρος του καταγγελίες, εργαζόταν στην Τσέλσι από το 1968 έως το 1979.

Ανακοίνωση της Τσέλσι αναφέρει πως έχει προσλάβει νομική εταιρεία για να ερευνήσει καταγγελίες σε βάρος πρώην υπαλλήλου της ο οποίος πλέον δε ζει και ότι θα παράσχει όποια πληροφορία ζητηθεί στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η οποία έχει ανακοινώσει δική της έρευνα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ομοσπονδίας Μάρτιν Γκλεν τόνισε ότι όποιος σύλλογος αποδειχθεί ότι έχει συγκαλύψει περιπτώσεις κακοποίησης θα τιμωρηθεί.

Ο κ. Τζόνσον δηλώνει στη συνέντευξή του ότι ένιωθε ντροπή και πως η παιδική του ηλικία είχε κλαπεί από τον Χιθ, ενώ πρόσθεσε πως γνωρίζει και άλλα θύματα του ιδίου, τα οποία ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Οι αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων ποδοσφαιριστών στην Αγγλία τη δεκαετία του 1979 και 1980 έχουν λάβει μορφή χιονοστιβάδας. Συνολικά, 17 περιφερειακές αστυνομικές διευθύνσεις διενεργούν έρευνες που αφορούν πολλούς συλλόγους. Στο Μάντσεστερ η τοπική αστυνομική διεύθυνση ανακοίνωσε ότι έχει λάβει καταγγελίες από 35 άτομα και έχει ταυτοποιήσει δέκα υπόπτους.

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, η ειδική τηλεφωνική γραμμή για παρόμοιες καταγγελίες έχει λάβει 860 κλήσεις από πρώην μέλη ποδοσφαιρικών τμημάτων υποδομής διαφόρων συλλόγων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα