ΗΠΑ:Ντυμένος στο χακί, ο Τραμπ "καλύπτει" τον Υπ.Δικαιοσύνης

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει εδώ και ένα εικοσιτετράωρο να προστατεύσει τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος κατηγορείται για επαφές με Ρώσους αξιωματούχους τις οποίες και απέφυγε να αναφέρει κατά τον διορισμό του.

Ο Πλανητάρχης, ντυμένος στο χακί και λεπτά πριν ανέβει στο αεροπλανοφόρο USS Gerald Ford στη Βιρτζίνια δήλωσε πως του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη.

Νωρίτερα με ανακοίνωσή του, ο Τραμπ «έριξε τα πυρά» στους Δημοκρατικούς

για τους οποίους είπε πως δίνουν στην υπόθεση πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από τις πραγματικές για πολιτικούς λόγους.

"Ο Τζεφ Σέσιονς είναι ένας έντιμος άνδρας. Δεν είπε τίποτα λαθεμένο. Θα μπορούσε να διατυπώσει την απάντησή του με περισσότερη ακρίβεια, αλλά σαφώς δεν είχε πρόθεση" να παραπλανήσει τη Γερουσία, ανέφερε στην ανακοίνωση. "Οι Δημοκρατικοί υπερβάλλουν", πρόσθεσε ο Τραμπ, κρίνοντας πως ο σάλος που συνεχίζεται αποτελεί ένα "κυνήγι μαγισσών".

Όπως ήταν αναμενόμενο, Βουλευτής των Δημοκρατικών, ο Ανταμ Σιφ, ο οποίος είναι και κορυφαίο στέλεχος του κόμματός του στην Επιτροπή Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να παραιτηθεί, επιχειρηματολογώντας ότι "παραπλάνησε ξεκάθαρα" τη Γερουσία κατά τη διάρκεια της ακρόασης για την έγκριση του διορισμού του.

Σε μια άλλη εξέλιξη που προκύπτει, επίσης, από την χθεσινοβραδινή ομιλία του Τραμπ πάνω στο αεροπλανοφόρο οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «αναμορφώσουν τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις» με μια τεράστια αύξηση των στρατιωτικών δαπανών.

Ως εκ τούτου, είναι ξεκάθαρο, πλέον, πως οι ΗΠΑ θα δώσουν έμφαση στην πολεμική βιομηχανία ανοίγοντας (ή καλύτερα ξανοίγοντας) ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία.

Keywords
Τυχαία Θέματα