Ιωνάς: Υπό έλεγχο τα μέτωπα - Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις

Υπό έλεγχο έχουν τεθεί τα πύρινα μέτωπα στην περιοχή της Σολέας, σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

Εξερχόμενος της τελευταίας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε για την ημέρα στο Κέντρο Συντονισμού Επιχειρήσεων που έχει στηθεί στο χωριό Γαλάτα, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι σε κάποιες περιοχές όπως το Κουρδάλι, υπάρχουν ακόμα μικρές εστίες οι οποίες αντιμετωπίζονται αυτή τη στιγμή από τις επίγειες δυνάμεις.

Κανείς, πρόσθεσε ωστόσο, δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρξει νέα ανάφλεξη.

Όπως

πρόσθεσε, απόψε μετά και την παύση της επιχείρησης των εναέριων μέσων, οι χερσαίες δυνάμεις θα παραμείνουν στην περιοχή και τόνισε ότι «ούτε και αύριο θα υπάρξει χαλάρωση», με τα 60 οχήματα να «χτενίζουν» όλες τις περιοχές που είναι προσβάσιμες από χερσαίες δυνάμεις, ώστε να εντοπιστεί και να κατασβεστεί ακόμα και η μικρότερη εστία.

Επιπλέον, γνωστοποίησε ότι όλα τα βαρέως τύπου μηχανοκίνητα οχήματα όπως τρακτέρ και ερπιστριοφόρα, θα παραμείνουν στο σημείο και θα χρησιμοποιηθούν για το σχηματισμό αντιπυρικών ζωνών στην περιοχή της Ασίνου, σε ακτίνα τριών χιλιομέτρων από την εκκλησία του χωριού.

Όσον αφορά στα εναέρια μέσα, αυτά παραμένουν πλην των ισραηλινών που επέστρεψαν στη βάση τους, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και με λιγότερες δυνάμεις.

Αύριο το πρωί το αεροπλάνο του Τμήματος Δασών θα πραγματοποιήσει πτήση προκειμένου να κατοπτεύσει την περιοχή, ενώ στη συνέχεια αποτιμηθεί η καταστροφή που έχει γίνει και θα συλλεχθούν πληροφορίες για τον καλύτερο προγραμματισμό της αναδάσωσης.

Κάποια από τα μέτρα που ισχύουν, πρόσθεσε, θα παραμείνουν σε ισχύ για τις επόμενες 15 ημέρες για να εξαλειφθεί οποιαδήποτε πιθανότητα αναζωπύρωσης.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα