Ιωνάς: Το ΑΚΕΛ προσπαθεί να πολιτικοποιήσει το φονικό

Απροκάλυπτη και ανεξήγητη είναι η προσπάθεια του ΑΚΕΛ για πολιτικοποίηση του φονικού της Αγίας Νάπας, υποστηρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου.

Σε γραπτή απάντησή του σε σχετικές δηλώσεις του ΑΚΕΛ, ο κ. Νικολάου αναφέρει ότι όλη αυτή η διαδικασία αποτελεί παρέμβαση στην αστυνομική διερεύνηση του εγκλήματος.

«Τα ερωτήματα τα οποία θέτει αφορούν αυτό καθ’ αυτό το ανακριτικό έργο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα πρέπει

να είναι πολύ προσεκτικό το ΑΚΕΛ και οι Βουλευτές του, να μην επηρεάσουν, άθελά τους, το ανακριτικό έργο ή να στείλουν λανθασμένα μηνύματα σε τυχόν μάρτυρες», προσθέτει.

Όπως υποστηρίζει, τα ερωτήματα που θέτει το ΑΚΕΛ δεν είναι πολιτικά, καθώς για τα επιχειρησιακά ζητήματα που εγείρονται, απαντήσεις θα δοθούν από την Αστυνομία μόλις ολοκληρωθεί η διερεύνηση.

«Ειδικά όμως για το ερώτημα για τα μέτρα προστασίας, για τα οποία το ΑΚΕΛ δείχνει να αγωνιά ιδιαίτερα, το 2012, επί δικής του διακυβέρνησης, διαπράχθηκε ένα ακόμη πιο αποτρόπαιο έγκλημα. Γιατί τότε δεν αγωνιούσε για τα μέτρα προστασίας;», διερωτάται.

Κλείνοντας, αναφέρει ότι «αν το ΑΚΕΛ και οι Βουλευτές του έχουν οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με το συγκεκριμένο έγκλημα, τους καλώ να τα καταθέσουν στις ανακριτικές αρχές. Προσωπικά δεν σκοπεύω να επανέλθω επί της διερεύνησης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Εάν το ΑΚΕΛ έχει λόγους για να συνεχίσει να το πράττει, είναι θέμα δικό του».

Keywords
Τυχαία Θέματα