Ιωνάς: Λαμβάνονται μέτρα ασφαλείας για τον Φαίδωνος

Στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι βρέθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, στον απόηχο των καταγγελιών – φωτιά που έκανε ο Δήμαρχος Πάφου μέσω της εκπομπής Χωρίς Περιστροφές και στον Γιάννη Καρεκλά.

Ο Ιωνάς Νικολάου σημείωσε αρχικά ότι υπάρχουν δυο πτυχές αναφορικά με τις καταγγελίες αυτές. Από την μια το κατά πόσο είναι σωστό δημόσια πρόσωπα να προβαίνουν σε τέτοιες καταγγελίες.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι θα δικαιολογείτο μια τέτοια καταγγελία για παράδειγμα, αν υπήρχε καθυστέρηση στην διερεύνηση μιας καταγγελίας, η οποία ακολούθησε την οδό που προβλέπεται, της καταγγελίας δηλαδή

πρώτα στις Αρχές.

Νέες αποκαλύψεις Φαίδωνος-Οργισμένη αντίδραση Αρχιεπισκόπου

Σχολίασε εξάλλου ότι ο Δήμαρχος Πάφου μπορεί να νιώθει πιο δυνατός αν κάνει δημόσια την καταγγελία.

«Όταν δίνεις λεπτομέρειες ενός αδικήματος δημόσια, τις πλείστες περιπτώσεις προκαλούνται προβλήματα στην διερεύνηση. Οι έρευνες έχουν πάντα σημασία και περισσότερο απ’ αυτό ο αιφνιδιασμός. Αν η αναφορά γίνεται σε γεγονότα που θα μπορούσαν να αιφνιδιάσουν τότε μπορεί να προκληθεί ζημιά», συμπλήρωσε.

«Δεν τα λέω για να επικρίνω, είπε ο Υπουργός. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Μπορεί να διέρρευσαν στοιχεία από μια διερεύνηση από την ίδια την Αστυνομία που επίσης να αποτρέπουν το στοιχείο του αιφνιδιασμού», ανέφερε.

Η δεύτερη πτυχή είναι αυτή της ασφάλειας του καταγγέλλοντος είπε ο Υπουργός, ο οποίος περιορίστηκε στο να πει ότι είναι ενήμερη η Αστυνομία και κατά την δική της κρίση αξιολογώντας τα δεδομένα έλαβε τα μέτρα ασφάλειας που έκρινε ότι έπρεπε.

Υποθέσεις που χρονολογούνται έρχονται τώρα στο φως

Κληθείς να απαντήσει γιατί έρχονται τώρα στο φως από το παρελθόν οι οποίες χρονολογούνται, είπε ότι ήταν αρκετές οι πράξεις διαφθοράς που καταγράφηκαν προ 10ετίας, οι οποίες αποκαλύφθηκαν και ερευνώνται. Αυτό που πρέπει να δούμε είναι το γιατί γίνονταν τότε αυτά τα πράγματα, ανέφερε, για να συμπληρώσει ότι επικρατούσε ο «νόμος της σιωπής».

«Σήμερα διαφοροποιήθηκε το θέμα και έχουμε όλες αυτές τις αποκαλύψεις. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι έχουμε ένα Γενικό Εισαγγελέα και έναν Γενικό Ελεγκτή που έχουν επιμονή αλλά και μια κυβέρνηση που έδειξε αποφασιστικότητα για να ενισχύσει τις προσπάθειες διερεύνησης.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα λάθη που έγιναν για να διορθωνόμαστε», είπε ο Ιωνάς Νικολάου.

Κληθείς κλείνοντας να σχολιάσει τα περί φοροδιαφυγής ανέφερε ότι βεβαίως και είναι απαραίτητο να ελεγχθούν όσοι πρέπει να ελεγχθούν και πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν είναι μόνο κυπριακό φαινόμενο η φοροδιαφυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα