Ιωνάς: H κοινωνία αποφάσισε ποιους έπρεπε να φτύσει

Αιχμηρή γραπτή δήλωση εξέδωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, απαντώντας στα πυρά πυ δέχθηκε νωρίτερα από το ΑΚΕΛ, σε σχέση με τον νέο θάνατο κρατουμένου στις Κεντρικές Φυλακές.

Ακολουθεί αυτούσια η γραπτή δήλωση του Υπουργού ενώ διαβάστε πιο κάτω την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο Eκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

"Κάποιοι επιμένουν, ελλείψει επιχειρημάτων, να αποδίδουν ευθύνες στον Υπουργό Δικαιοσύνης και την Κυβέρνηση

για τον θάνατο κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές, καταφεύγοντας σε ύβρεις και καταδεικνύοντας την κατρακύλα του πολιτικού τους λόγου.Παραγνωρίζουν τις ευθύνες και την απραξία τους όταν στις Φυλακές κυριαρχούσε με την ανοχή τους η απαξίωση του ανθρώπου και της αξιοπρέπειάς του. Γι αυτό η κοινωνία, αποφάσισε ποιους έπρεπε να φτύσει και τους έθεσε στην αντιπολίτευση".

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ,.Στέφανος Στεφάνου, κατηγόρησε νωρίτερα τον Υπουργό για πιθανές ευθύνες που φέρει σε ότι αφορά τον θάνατο του 37χρονου κρατουμένου στις Φυλακές.

Ακολουθεί αυτούσια η γραπτή δήλωση του Στέφανου Στεφάνου.

"Δεν αναμέναμε από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να δηλώσει τίποτα διαφορετικό σε απάντηση των επικρίσεων των κομμάτων για το νέο θάνατο στις Κεντρικές Φυλακές. Τέσσερα και πλέον χρόνια στον υπουργικό θώκο ο κ. Νικολάου έχει πείσει για το λαϊκισμο, τον αυταρχισμό και την ευθυνοφοβία του.Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στο χώρο της πολιτικής του ευθύνης είναι συνεχή και πολλαπλά αλλά ο κ. Νικολάου δηλώνει ικανοποιημένος για τα έργα του. Είναι σαφές ότι ο Υπουργός ζει σε μια εικονική πραγματικότητα. Η κοινωνία όμως τον φτύνει και αυτός ανοίγει ομπρέλα γιατί νομίζει ότι βρέχει.Οι πολίτες πλέον δεν έχουν τίποτα να αναμένουν από τους κυβερνώντες. Ευτυχώς αυτοί φεύγουν τον επόμενο Φεβράρη, μαζί τους και ο Ιωνάς Νικολάου".

Aνακοίνωση για τον θάνατο του 37χρονου κρατουμένου εξέδωσε και η ΕΔΕΚ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: "Από το 2013 έως σήμερα πόσοι ήταν οι θάνατοι στις Κεντρικές Φυλακές; Σχετικά με το νέο θάνατο στις Κεντρικές Φυλακές, το βασικό ερώτημα που πρέπει η κυβέρνηση να απαντήσει, είναι: Από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι σήμερα, ποιος είναι ο αριθμός των φυλακισμένων που είτε έθεσαν τέρμα στη ζωή τους είτε απεβίωσαν εντός των φυλακών;Εάν με αυτό τον αριθμό η κυβέρνηση, ο αρμόδιος Υπουργός και η διεύθυνση των φυλακών νιώθουν ότι δεν έχουν καμία πολιτική ευθύνη, ας το κρίνει ο ίδιος λαός".

Διαβάστε επίσης: «Μίλησε» η νεκροτομή του 37χρονου που έσβησε στις Κεντρικές

Keywords
Τυχαία Θέματα