Ημερίδα με θέμα «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στον Αθλητισμό»

Η Cyta, το Κυπριακό Ινστιτούτο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και η εταιρεία Gameplan Cyprus διοργάνωσαν στις 4 Μαΐου 2017, ημερίδα με θέμα: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

στον Αθλητισμό.

Η ημερίδα, η οποία ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Cyta στη Λευκωσία και την παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, επαγγελματίες από τον αθλητικό και επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, στελέχη της Cyta και άλλοι φορείς.

Στόχος της ημερίδας ήταν να προωθήσει την έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και να αναπτύξει τρόπους, με τους οποίους μπορεί να αξιοποιηθεί και να προωθηθεί, ειδικά από αθλητικούς οργανισμούς και φορείς, προς όφελος, τόσο των ιδίων, όσο και του κοινωνικού συνόλου.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάστηκαν ιδέες και προτάσεις για το πως ο αθλητισμός μπορεί να αξιοποιηθεί ως «όχημα» από τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου για ανάδειξη της δικής τους εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, μέσα από τη διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων και άλλων ενεργειών.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν, επίσης, διάφορες επιτυχημένες πρακτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, οι οποίες αναπτύχθηκαν στη βάση του προτύπου ISO 26000, καθώς και εμπειρικά στοιχεία από εισηγμένες εταιρίες στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (FTSE-100). Επιπρόσθετα, έγινε παρουσίαση μοντέλων καλής πρακτικής για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στο ευρωπαϊκό διασυλλογικό ποδόσφαιρο, με παραδείγματα που αφορούσαν στην αντιμετώπιση του ρατσισμού, του χουλιγκανισμού, της ήττας με αξιοπρέπεια, της απόρριψης της διαφθοράς, των ναρκωτικών και της βίας.

Κύριοι ομιλητές της ημερίδας ήταν ο κ. Ανδρέας Α. Αποστόλου, Διευθυντής του Κυπριακού Ινστιτούτου Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ο Δρ. Χρίστος Αναγνωστόπουλος – Καθηγητής Πανεπιστημίου UCLAN και επισκέπτης καθηγητής Πανεπιστημίου Molde και ο κ. Ανδρέας Θ. Θεμιστοκλέους, μέλος του εκπαιδευτικού προσωπικού στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και εκπρόσωπος της εταιρείας Gameplan Cyprus. Χαιρετισμούς απηύθυναν, επίσης, ο Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Cyta κ. Θεόδουλος Μακρυγιάννης και ο Προϊστάμενος Cytavision κ. Λευτέρης Χρίστου.

Όπως τονίστηκε και από τους εκπροσώπους της Cyta, ο Οργανισμός αναγνωρίζει την ευθύνη που του αναλογεί απέναντι στην κοινωνία και στην προκειμένη περίπτωση στον Αθλητισμό και σέβεται τις αρχές και αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας. Γι αυτό και στηρίζει στην πράξη την αλληλοενημέρωση και εκπαίδευση και άλλων φορέων – συνεργατών του σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και δη σε σχέση με τον Αθλητισμό, ένα τομέα στον οποίο η ίδια η Cyta επενδύει σημαντικά μέσω των Υπηρεσιών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα