Ικανοποίηση από συνάντηση Κοινοβουλίων Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Ικανοποίηση εξέφρασαν σήμερα οι Πρόεδροι των κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, Δημήτρης Συλλούρης, Νικόλαος Βούτσης και Yuli Yoel Edelstein, αντίστοιχα, για τα αποτελέσματα της σημερινής 2ης Τριμερούς Συνάντησής τους, στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Συλλούρης, κηρύσσοντας τη λήξη των εργασιών της τριμερούς συνάντησης, είπε ότι "προσβλέπουμε με ενδιαφέρον

στην προσεχή τριμερή συνάντηση κορυφής των κυβερνήσεων των χωρών μας, που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία στις 7 Δεκεμβρίου 2017".

"Αναμένουμε ότι κατά τη συνάντηση αυτή θα επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στη συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ, μεταξύ των τριών χωρών μας, κατ` εικόνα και των προηγούμενων τριών συναντήσεων κορυφής, που αποτέλεσαν και το έναυσμα των δικών μας κοινοβουλευτικών συναντήσεων", είπε.

Πρόσθεσε ότι "η συνεργασία μεταξύ των τριών κοινοβουλίων μας θα ενισχυθεί περαιτέρω τους προσεχείς μήνες, και προς τούτο είμαι βέβαιος ότι θα συμβάλει και η επόμενη τριμερής μας συνάντηση, την οποία θα φιλοξενήσει η Βουλή των Ελλήνων".

Στα καταληκτικά του σχόλια, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Βούτσης ανέφερε ότι έγινε καλή προετοιμασία, ώστε "η συνάντηση μας να μην είναι τυπική και επιφανειακή, αλλά να είναι μια ζωντανή, δημιουργική και πολύ χρήσιμη συνάντηση".

Σημείωσε ότι "αυτό μας γεμίζει με αισιοδοξία ότι και την επόμενη φορά, που θα είναι στην Αθήνα το 2018, με την κατάλληλη προετοιμασία, την ίδια και ευρύτερη ατζέντα, μπορούμε να έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα".

Ο κ. Βούτσης είπε ότι "όλα τα μέτρα που προτάθηκαν, έτσι ώστε στο διάστημα ανάμεσα σε αυτές τις συναντήσεις να λαμβάνονται όλες οι πρόνοιες για να είναι πετυχημένες οι συναντήσεις και να προωθούνται και στο πεδίο της καθημερινότητας και της κοινοβουλευτικής δράσης οι κοινές μας αποφάσεις, είναι πολύ θετικά και με αυτή την έννοια το τελικό ντοκουμέντο απηχεί μία πραγματικότητα και όχι απλά μια διάθεση και ένα θεληματισμό".

Ο Πρόεδρος της Κνεσσέτ κ. Edelstein είπε ότι "ήρθαμε εδώ για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας και το καταφέραμε".

Εξέφρασε ικανοποίηση για όλα όσα συζητήθηκαν και επιτεύχθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση και διαβεβαίωσε ότι "θα συνεχίσουμε με τον ίδιο καλό δρόμο αυτά τα οποία κάναμε", με την ελπίδα "όλα αυτά που συζητήσαμε να τα δούμε και στην πράξη".

Keywords
Τυχαία Θέματα