Ιδού το προφίλ του μακελάρη του Λονδίνου

Γεννημένος ανήμερα των Χριστουγέννων ήταν ο άνθρωπος που αιματοκύλισε την περασμένη Τετάρτη το Λονδίνο.

Με το όνομα Έιντριαν Ελμς γεννήθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων του 1964 ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης του Λονδίνου, τον οποίο η αστυνομία κατονόμασε ως Χαλίντ Μασούντ.

Σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, ο Ελμς γεννήθηκε από ανύπαντρη μητέρα και μεγάλωσε μαζί της στην παραθαλάσσια πόλη της νότιας Αγγλίας Ράι, μέχρι που και οι δυο τους μετακόμισαν στο σπίτι του άντρα που αργότερα παντρεύτηκε η μητέρα του.

Ο Ελμς ή Μασούντ φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει

κατά καιρούς διάφορα επώνυμα (Ατζάο και Τσάουντρι, μεταξύ άλλων) και να έχει αλλάξει πολλές διευθύνσεις.

Πιστεύεται ότι έχει παντρευτεί δύο φορές έχοντας αποκτήσει συνολικά τρία παιδιά, το μεγαλύτερο ηλικίας 15 ετών σήμερα.

Δείτε εδώ: Αυξάνονται οι νεκροί από την τρομοκρατική του Λονδίνου

Ασπάστηκε το Ισλάμ και φέρεται να ριζοσπαστικοποιήθηκε στη φυλακή, όπου οδηγήθηκε τουλάχιστον δύο φορές. Στην τελευταία καταδίκη του, το Δεκέμβριο του 2013, κατηγορείτο για επίθεση με μαχαίρι και τραυματισμό ενός ατόμου στο πρόσωπο.

Η τελευταία κατοικία του πιστεύεται ότι ήταν στην περιοχή του Μπέρμιγχαμ, αφού έζησε για κάποια χρόνια στο Λούτον, γνωστό για τη δράση ριζοσπαστικών ισλαμιστών.

Δείτε εδώ: Τρόμος στο Λονδίνο με ταυτότητα ISIS

Πρώην γείτονές του στο Λούτον είπαν ότι τον χαρακτήριζαν ως «βρυκόλακα», καθώς συνήθιζε να περιφέρεται στην περιοχή αργά τη νύχτα φορώντας σκούρα ρούχα και μαύρο σκούφο.

Όπως έχει αναφερθεί, ήταν τακτικός επισκέπτης σε τέμενος του Λέιτον στο ανατολικό Λονδίνο, όπου οι υπεύθυνοι και οι πιστοί δηλώνουν έκπληξη για την παρουσία ενός εξτρεμιστή ανάμεσά τους.

Ο Μασούντ δήλωνε δάσκαλος αγγλικών, αλλά δεν φαίνεται να είχε εργαστεί ποτέ σε δημόσιο αγγλικό σχολείο. Περιγράφεται ως φανατικός του bodybuilding.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα