Ίδια συνταγή, για το ίδιο αποτέλεσμα

ΑΠΟΛΛΩΝ
Νίκη με μηδέν παθητικό θα κυνηγήσουν απόψε οι «κυανόλευκοι» κόντρα στην Γκαμπάλα

Με οδηγό τα προηγούμενα εντός έδρας του παιγνίδια με Σαξάν και Τρακάι, ο Απόλλωνας υποδέχεται απόψε (20:00) την Γκαμπάλα και μοναδικό στόχο έχει να τριτώσει το καλό, να πάρει μια καθαρή νίκη που θα του επιτρέψει την επόμενη εβδομάδα στο Μπακού να πανηγυρίσει την πρόκριση για τα play off του Europa League. Η νίκη με μηδέν παθητικό είναι αυτό που θα κυνηγήσει

η λεμεσιανή ομάδα απόψε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», το οποίο αναμένεται να αποτελέσει «καυτό σύμμαχο» για την ομάδα του Πέδρο Εμάνουελ, λόγω της παρουσίας των φίλων της λεμεσιανής ομάδας.

Πειθαρχία και υπομονή
Ο Πέδρο Εμάνουελ ζήτησε από τους παίκτες του να αγωνιστούν και απόψε με σοβαρότητα, πειθαρχία και υπομονή για να πάρουν τη νίκη. Τους τόνισε ότι τους περιμένει μια δύσκολη αναμέτρηση, κόντρα σε μια ομάδα που είναι καλύτερη από τις άλλες που αντιμετώπισαν, όμως είναι στο χέρι τους, αν αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματά τους και εκμεταλλευτούν τις αδυναμίες των αντιπάλων τους, να φθάσουν στον στόχο τους.
Ο τεχνικός της λεμεσιανής ομάδας προπόνησε χθες τους παίκτες του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» σε χαλαρούς ρυθμούς. Ασχολήθηκε σε επιμέρους θέματα τακτικής, ενώ δούλεψε αρκετά και στα στημένα.

Τακτικά προετοίμασε την ομάδα του στη Λεμεσό, θέλοντας να περάσει ακόμα περισσότερο τη φιλοσοφία του. Θέλει οι παίκτες του να πιέζουν πολύ τον αντίπαλο, να κερδίζουν μπάλες, να μην του αφήνουν χώρους για να εκδηλώνει επιθέσεις και να επιτίθεται ο Απόλλωνας ορθόδοξα τόσο από τον άξονα όσο και από τα φτερά. Το «όμως» για τον αποψινό αγώνα είναι πως πρέπει να ΄ναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνα, έτσι ώστε να κρατήσουν το μηδέν για 5ο σερί παιγνίδι. Η χθεσινή τελευταία προπόνηση πραγματοποιήθηκε παρουσία των διοίκησης του Απόλλωνα που συνηθίζει να δίνει το «παρών» της στην προπόνηση πριν τους αγώνες για να εμψυχώνει τους ποδοσφαιριστές.

Το πλάνο του Εμάνουελ
Τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν ούτε και σήμερα, αφού ο κ. Εμάνουελ δεν υπολογίζει και πάλι 4 ποδοσφαιριστές του. Οι Μερκής, Βασιλείου, Κυριάκου και Στογιάνοβιτς είναι τραυματίες και δεν υπολογίζονται, ενώ σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα επιστρέφουν οι Παπουλής και Λόπες που έμειναν προληπτικά εκτός.

Όσον αφορά το αρχικό σχήμα, θα είναι παρόμοιο με τον αγώνα κόντρα στην Τρακάι. Ο Μπρούνο Βάλε θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Αν ο Πορτογάλος κίπερ κρατήσει και απόψε ανέπαφη την εστία του θα κάνει ρεκόρ με 450 λεπτά. Στο δεξιό άκρο θα αγωνιστεί ο Νούνο Λόπες και στο αριστερό ο Βραζιλιάνος Σίλβα Ελίζιο. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν ο Φρέιρερ Ντε Αραούχο και ο Ζαϊμέ Σιμόες. Ο Μάρκος Γκουλιόν θα έχει τον ρόλο του αμυντικού μέσου με ευθύνη να αναχαιτίζει τους αντίπαλους μέσους, ενώ ο Εστεμπάν Σακκέτι και πιθανότατα ο Άλεξ Ντα Σίλβα θα αναλάβουν την οργάνωση του παιγνιδιού της λεμεσιανής ομάδας. Υπάρχουν πάντως πιθανότητες αντί του Ντα Σίλβα να επιλεχθεί ο άλλος Βραζιλιάνος Φάρλεϊ Ρόσα. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Γιώργος Κολοκούδιας ενώ στα φτερά οι σκόρερ του πρώτου παιγνιδιού, αριστερά ο αρχηγός Φώτης Παπουλής και δεξιά ο Ζοάο Πέδρο. Πανέτοιμοι αν κληθούν από τον προπονητή τους για να βοηθήσουν είναι και οι Γκιέ, Τουράμ.

Περιμένουν περισσότερους
Αρκετοί φίλοι του Απόλλωνα αναμένεται να βρεθούν απόψε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για να βοηθήσουν την ομάδα τους, να τη στηρίξουν και να χειροκροτήσουν τους ποδοσφαιριστές, παλιούς και νέους. Παρά το ότι τις πρώτες ημέρες η προπώληση ήταν «μουδιασμένη», στον Απόλλωνα περιμένουν ότι οι φίλοι της ομάδας απόψε θα είναι περισσότεροι απ' ό,τι στα προηγούμενα παιγνίδια. Οι οργανωμένοι θα δρομολογήσουν λεωφορεία από τον κεντρικό τους σύνδεσμο στις 17:30. Είναι ο 11ος σερί εντός αγώνας στην Ευρώπη που οι φίλοι του Απόλλωνα αναγκάζονται να ταξιδέψουν εκτός Λεμεσού για να δουν την ομάδα τους.

Ο 65ος αγώνας
Ο αποψινός αγώνας είναι ο 65ος αγώνας του Απόλλωνα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μέχρι στιγμής, η Λεμεσιανή ομάδα έχει δώσει 64 παιχνίδια, μετρώντας 18 νίκες, 11 ισοπαλίες και 35 ήττες. Στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα του ο Απόλλωνας κέρδισε με 4-0 την Τρακάι πριν από δύο εβδομάδες, ενώ είναι η πρώτη φορά που η λεμεσιανή ομάδα θα παίξει με αντίπαλο από το Αζερμπαϊτζάν.

Ουκρανική σφυρίχτρα
O Ουκρανός διαιτητής Σερτζίλ Μπόικο θα διευθύνει τον αποψινό αγώνα του Απόλλωνα με την Καμπάλα για τον τρίτο γύρο του Europa League. Boηθοί του θα είναι οι Ολεξάντρ Κορνίκο και Βολοντιμίρ Βολοντίν. Τέταρτος διαιτητής θε είναι ο συμπατριώτης τους Ανατόλι Αμπτούλα. Παρατηρητής διαιτησίας έχει οριστεί ο Γερμανός Γιουτζίν Στρίγκελ και παρατηρητής αγώνα ο Ισραηλινός Ρόνεν Χέρσο. O Σερτζίλ Μπόικο είχε διαιτητεύσει τον αγώνα του ΑΠΟΕΛ με τη Μάριμπορ (1-1) πριν από δύο χρόνια στο ΓΣΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα