Ηχείο «οπτικοποιεί» τα ηχητικά κύματα της μουσικής - ΒΙΝΤΕΟ

Ηχείο τελευταίας τεχνολογίας το οποίο πτικοποιεί τα ηχαητικά κύματα της μουσικής κατασκεύασε η Sony.

Συγκεκριμένα, το νέο ηχείο MHC-V7D, θα χρησιμοποιεί το φως, το χρώμα και τον ήχο για να μας δείξει τη δύναμη του ήχου. Μάλιστα, σε βίντεο που η δημοσίευσε η Sony, οι ακουστικές δυνατότητες του ήχου φαίνονται μέσα από το νερό, την άμμο και την μπογιά στους ρυθμούς του τραγουδιού Hideaway

της Kiesza.

Όπως ο Αλμπέρτο Αγιάλα, διευθυντής του τμήματος Sound and Vision της Sony, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το MHC-V7D παντρεύει τον εξαιρετικό ήχο και τα οπτικά εφέ όπως την τεχνολογία ελέγχου κινήσεων και τα ηχεία LED, δημιουργώντας μία μοναδική εμπειρία ήχου. Η ομορφιά της οπτικοποίησης των ηχητικών κυμάτων, είναι ότι δημιουργεί στην κυριολεξία εικόνες από την πίεση του ήχου του MHC-V7D και συνδυάζει ήχο και εικόνα με τέτοιον τρόπο, ώστε οι άνθρωποι να δουν το Hideaway κάτω από ένα εντελώς διαφορετικό πρίσμα, όπως όταν το ακούν μέσω των συστημάτων ήχου υψηλής ισχύος.»

Αξίζει να αναφερθεί ότι, στο εν λόγω βίντεο η μπογιά «χορεύει», ενώ την ίδια στιγμή ή άμμος και το νερό επηρεάζονται με διαφορετικό τρόπο προκαλώντας μεγάλη έκπληξη.

Μάλιστα, στο εν λόγω ηχείο υπάρχουν διάφορα οπτικά εφέ τα οποία αντιστοιχούν με τα μουσικά όργανα του τραγουδιού. Από την άλλη, το νερό ή αλλιώς τα υδάτινα ηχητικά γλυπτά όπως τα ονομάζουν, παίρνουν το σχήμα ενός ομόκεντρου κύκλου.

Όπως θα παρατηρήσετε, κατά τη διάρκεια του τραγουδιού υπάρχουν αρκετά σχέδια από άμμο τα οποία οφείλονται σε ένα λεπτό μεταλλικό φύλλο καλυμμένο με άμμο(δίσκος Chladni).

Πηγή: zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα