ΙΑΤΑ: Αύξηση 11% στα κέρδη του κλάδου των αερομεταφορών

Κατά 11% αναμένεται να αυξηθούν το 2018 τα καθαρά κέρδη του κλάδου των αερομεταφορών, οδηγούμενα από τα κέρδη των αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της IATA, τα συνδυασμένα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν στα 38,4 δισεκατομμύρια δολάρια, από τα αναθεωρημένα κέρδη 34,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017, με τις αμερικανικές εταιρείες να αποκομίζουν σχεδόν τα μισά κέρδη.

"Η ισχυρή ζήτηση, η αποδοτικότητα και οι μειωμένες πληρωμές για τόκους θα βοηθήσουν

τις αεροπορικές εταιρείες να βελτιώσουν την καθαρή κερδοφορία τους το 2018 παρά το αυξανόμενο (λειτουργικό) κόστος", αναφέρει η IATA, της οποίας τα 280 μέλη αντιπροσωπεύουν πάνω από τα τρία τέταρτα της παγκόσμιας εναέριας κυκλοφορίας.

"Είναι καλές στιγμές για τον παγκόσμιο κλάδο των αερομεταφορών. Οι επιδόσεις για την ασφάλεια είναι σταθερές. Έχουμε μια σαφή στρατηγική που αποδίδει αποτελέσματα στην περιβαλλοντική απόδοση", τόνισε ο Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA Alexandre de Juniac.

"Οι αερομεταφορείς επιτυγχάνουν βιώσιμα επίπεδα κερδοφορίας", πρόσθεσε ο κ. De Juniac, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα τις προκλήσεις από την αύξηση του κόστους καυσίμων και των δαπανών για υποδομές και μισθοδοσία.

Ο κ. De Juniac κάλεσε τις κυβερνήσεις να "αυξήσουν το παιχνίδι τους" και να κάνουν περισσότερα για να εξασφαλίσουν ότι οι υποδομές μπορούν να αντεπεξέλθουν στην υψηλότερη ζήτηση.

"Οι κυβερνήσεις δεν εκπληρώνουν την ευθύνη τους να παρέχουν επαρκή υποδομή στη βιομηχανία για να καλύψει τη ζήτηση", υπογράμμισε ο κ. De Juniac.

«Οι αερομεταφορές είναι η δουλειά της ελευθερίας και καταλύτης για ανάπτυξη και εξέλιξη», είπε, προσθέτοντας ότι τα οφέλη της βιομηχανίας στην οικονομία περιλαμβάνουν 2,7 εκατομμύρια άμεσες θέσεις εργασίας και υποστήριξη για το 3,5% της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα