Η Υπ.Εργασίας εγκαινίασε την έκθεση «Εκπαίδευση και Καριέρα»

Η Έκθεση «Εκπαίδευση και Καριέρα 2017» δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να τύχουν συμβουλευτικής υποστήριξης για την πληθώρα επιλογών και ευκαιριών που έχουν για περαιτέρω ακαδημαϊκή και επαγγελματική ανέλιξη, δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Εκπαιδευτικής Έκθεσης Κύπρου με θέμα: «Εκπαίδευση και Καριέρα 2017».

Σημείωσε ότι ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στον τομέα της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων και της καταπολέμησης της ανεργίας.

«Η

Έκθεση, μέσα από τη συμμετοχή φορέων που παρέχουν υπηρεσίες εξεύρεσης εργασίας και αρμόδιους φορείς για θέματα που αφορούν στις προοπτικές απασχόλησης, τόσο στον τόπο μας όσο και το εξωτερικό, στοχεύει στο να συμβάλει στην άμβλυνση του ευαίσθητου αυτού θέματος, που αποδεδειγμένα απασχολεί μαθητές, γονείς, νέους απόφοιτους και άλλα άτομα που αποζητούν επαγγελματική αποκατάσταση», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι η Έκθεση «Εκπαίδευση και Καριέρα 2017» δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να ενημερωθεί για τη δυνατότητα χρηματοδότησης ή/και οικονομικής ενίσχυσης που προσφέρεται από την πολιτεία ή/ και από ιδιωτικούς φορείς, προωθώντας τον στόχο που έχει θέσει η πολιτεία, να γίνουν η ανώτερη εκπαίδευση και η κατάρτιση προσβάσιμες σε όλους. Επιπρόσθετα, πρόσθεσε, στην Έκθεση παρουσιάζονται προϊόντα, που σχετίζονται με τον εκπαιδευτικό εξοπλισμό, την τεχνολογία στην εκπαίδευση, αλλά και την τεχνολογία ευρύτερα, καθώς και άλλες υπηρεσίες που αφορούν στους νέους και τα ενδιαφέροντά τους. Το κοινό έχει επίσης, σημείωσε, τη δυνατότητα να παρακολουθήσει παρουσιάσεις που θα γίνονται από τους συμμετέχοντες και να επιμορφωθεί σε θέματα εκπαίδευσης, κατάρτισης, επαγγελματικής ανάπτυξης, ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων, ευκαιριών εργοδότησης, και άλλων συναφών θεμάτων.

Η Υπουργός ανέφερε ότι ο κύριος στόχος της Έκθεσης «Εκπαίδευση και Καριέρα 2017» είναι να καταστεί πύλη, μέσω της οποίας τα ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης και άλλοι φορείς επαγγελματικής κατάρτισης, τόσο της Κύπρου όσο και του εξωτερικού, θα παρέχουν προς τους υποψήφιους φοιτητές, τους απόφοιτους ανώτερης εκπαίδευσης και σε άλλους ενδιαφερόμενους, αναβαθμισμένη και έγκυρη πληροφόρηση για τα προγράμματα σπουδών ανώτερης εκπαίδευσης ή/και τα προγράμματα κατάρτισης που προσφέρουν.

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της εν λόγω Έκθεσης πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου και το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα