Η τηλετυπική υπηρεσία της Cyta

Μια από τις πρωταρχικές ανάγκες του ανθρώπου είναι η επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο και η ανταλλαγή πληροφοριών. Μια από τις υπηρεσίες που ικανοποιούσε την ανάγκη αυτή κατά τη δεκαετία του 1930, είναι η Τηλετυπική υπηρεσία (Telex).

Η υπηρεσία Τέλεξ προσφέρθηκε εμπορικά από τη Cyta το 1969 και ήταν η μετεξέλιξη της Τηλεγραφίας. Σκοπός της ήταν η μετάδοση γραπτών μηνυμάτων μεταξύ του αποστολέα και του παραλήπτη τόσο τοπικά όσο και διεθνώς. Σε αντίθεση με την Τηλεγραφία, όπου ο αποστολέας έπρεπε να μεταβεί στα τηλεγραφία για να στείλει

κάποιο μήνυμα, με την υπηρεσία Τέλεξ και μέσω ειδικών μηχανών που ο αποστολέας είχε στα υποστατικά του, δακτυλογραφούσε το μήνυμα που ήθελε να στείλει και στη συνέχεια καταχωρούσε τον αριθμό του παραλήπτη.

Cyta

Τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση της Cyta, αποτελούν ένα ταξίδι στο μέλλον. Ένα συνεχές ταξίδι στην εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών κάθε εποχής που πέρασε, αλλά και των εποχών που ακολουθούν.

Στη Cyta, κάποτε ξεκινήσαμε να φέρνουμε το μέλλον με ένα τηλέφωνο. Μια συσκευή πολυτελείας που μπορούσε να φέρει τον κόσμο σε επαφή με άτομα που βρίσκονταν μακριά του. Αργότερα, εγκαινιάσαμε μια σειρά από υπηρεσίες, το τέλεξ, το φαξ, την κινητή τηλεφωνία, το internet, που έκαναν την προσωπική, την επαγγελματική και την καθημερινή μας ζωή πιο εύκολη, πιο ποιοτική πιο επικοινωνιακή.

Σε όλη αυτή την πορεία διατηρήσαμε ακέραιες τις αξίες μας για πρόοδο, ομαδικότητα και εξέλιξη, όπως ακέραια και σταθερή διατηρήσαμε τη συμβολή μας στην κοινωνική πρόοδο και την ευημερία σε ποικίλους τομείς.

Ιστορικά υπηρεσίας Τηλετυπικής Υπηρεσία (Telex)

1969

Εισαγωγή της “Τηλετυπικής Υπηρεσίας” (Telex) στις 20 Ιανουαρίου

1971

Εκδίδεται ο πρώτος Telex directory

1975

Αυτοματοποίηση της “Τηλετυπικής Τηλεφωνίας” (Telex).

1993

Εκδίδεται ο τελευταίος Telex directory

Παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια θεωρείται ξεπερασμένης τεχνολογίας, εντούτοις συνεχίσαμε να την παρέχουμε, καθώς υπήρχαν πελάτες οι οποίοι χρησιμοποιούσαν τα μηνύματα Τέλεξ για να επικοινωνήσουν με παραλήπτες που δεν είχαν άλλο μέσο επικοινωνίας, όπως εμπορικά πλοία και χώρες με περιορισμένα εναλλακτικά μέσα επικοινωνίας.

Η εξέλιξη όμως μας επέτρεψε μετά από μια συντονισμένη προσπάθεια που έγινε με τους Επιχειρηματικούς Συμβούλους της Cyta να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι πελάτες ικανοποιούνται με εναλλακτικές υπηρεσίες και να προχωρήσουμε στον τερματισμό της το τέλος του 2016.

30 Δεκεμβρίου 2016.

Τερματισμός της υπηρεσίας

Keywords
Τυχαία Θέματα