Η σιωπή των ευθυνών

Κάθε φορά συζητάμε για το τη δεν κάναμε. H ανικανότητα των υπευθύνων που παίρνουν τις καθοριστικές αποφάσεις όσο και του κόσμου που προσλαμβάνεται με λανθασμένα κριτήρια προκαλούν τα συνεχόμενα εγκλήματα που βιώνουμε τα τελευταία 30 χρόνια: το πραξικόπημα, το Μαρί, η Τρόικα, το κούρεμα των καταθέσεων, οι πυρκαγιές.

Ο κόσμος για ακόμα μία φορά παίρνει τις ευθύνες των ανίκανων στα χέρια του και με αξιοπρέπεια έβγαλε από την δύσκολη θέση την πολιτική

ηγεσία και τον τόπο μας. Η καθοριστική συμβολή των εθελοντών αλλά και των απλών λειτουργών των τμημάτων πυρόσβεσης έδωσε λύσεις σε αυτά που δεν του αναλογούν.

Η σιωπή των ευθυνών του Κράτους είναι εγκληματική. Μας φταίει ο δωδεκάχρονος, μας φταίνε τα ΜΜΕ, μας φταίνε οι άνεμοι, το δύσβατο της περιοχής. Μας φταίνε πάντα όλα τα υπόλοιπα αλλά ουδέποτε αυτά που τα προκαλούν. Η τελευταία πενταετία ήταν ολέθρια για τον τόπο.

2011 - 2016: Déjà vu..ερασιτεχνισμών, κακής διοίκησης, κακής διαχείρισης.

Υ.Γ1 Καλό Παράδεισο σε αυτούς που έφυγαν, που θυσιάστηκαν στο βωμό της ανευθυνότητας του Κράτους που υπηρέτησαν μέχρι και την τελευταία τους στιγμή.

Υ.Γ2 Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους κράτησαν τα βάρη του Κράτους και έσωσαν με τις προσπάθειες τους την υπόληψη αυτού του τόπου.

Υ.Γ3 Στους ανθρώπους απο την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Γαλλία, την Ιταλία, τις Αγγλικές Βάσεις που βοήθησαν καθοριστικά στην κατάσβεση των πυρκαγιών και έθεσαν τη ζωή τους σε κίνδυνο για τον τόπο μας.

Υ.Γ4 Όσον αφορά τις αποζημιώσεις αυτή τη φορά πρέπει να είναι πιο συνεπείς στο ΥΠΟΙΚ. Οι αποζημιώσεις από το 2014 ακόμα αναμένονται σε κάποιες περιοχές. Κάντε επιτέλους αυτά που πρέπει την ώρα που πρέπει.

Ο Γιώργος Λάρκος είναι πολιτικός επιστήμονας

Keywords
Τυχαία Θέματα