Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα βοήθησε τον τουρισμό της Πάφου

“Είναι δύσκολο κάποιος να έχει συγκεκριμένα νούμερα και στατιστικές για τις πληρότητες των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, λόγω και του Πάφος 2017”, ανέφερε ο πρόεδρος του Τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης, προσθέτοντας, ωστόσο, πως η ανακήρυξη της Πάφου σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης βοηθά σημαντικά το τουριστικό προϊόν της Πάφου.

O κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως επισκέπτες από άλλες πόλεις έχουν έρθει για να δουν κάποιες συγκεκριμένες παραστάσεις, βοηθώντας κατά αυτό τον τρόπο στις πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων της Επαρχίας Πάφου,

ενώ κάποιοι εκ των επισκεπτών, συνέχισε, μπορεί να ήρθαν στην Πάφο γιατί έχουν σχέση με το Πάφος 2017.

Ο πρόεδρος του Τοπικού ΠΑΣΥΞΕ, εκτίμησε ακόμη πως το Πάφος 2017 δίδει την ευκαιρία στους τουρίστες να παρακολουθήσουν διάφορες παραστάσεις και να έχουν μια εμπλουτισμένη εικόνα στο “τι εστί Πάφος” και κατ΄ επέκταση Κύπρος.

Ακολούθως, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στην προβολή που παίρνει η Πάφος στην Ευρώπη με τα διάφορα καλλιτεχνικά δρώμενα που γίνονται.

​Επεσήμανε πως η ανακήρυξη της Πάφου σε ΠΠΕ αποτέλεσε μια διοργάνωση όχι για τα όσα η Πάφος διαθέτει, αλλά κυρίως για τα όσα η Πάφος μπορεί να πετύχει. Το γεγονός αυτό, σημείωσε, εξασφαλίζει πολλαπλά οφέλη για την Πάφο και ολόκληρη την Κύπρο, η οποία αποκτά ξεχωριστή θέση στο σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα