«Η παρούσα κατάσταση και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας»

O ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός OXygono διοργανώνει την τέταρτη εκδήλωση με μορφή συζήτησης (‘debate’) με θέμα «Η παρούσα κατάσταση και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας».

Φιλοξενούμενοι θα είναι ο βραβευμένος με Νόμπελ Οικονομικών Επιστημών (2010) Sir Χριστόφορος Πισσαρίδης, Regius Professor στο London School of Economics, Kαθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

και ο κος Δημήτρης Γεωργιάδης, Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος κος Γιάννης Σεϊτανίδης.

Όπως σε κάθε συζήτηση, το OXygono τηρεί αυστηρά ουδέτερη στάση και η μόνη του πρόθεση είναι να αναδειχθεί η ουσία των επιχειρημάτων των δύο πλευρών έτσι ώστε να αντιληφθούν οι μεν τους προβληματισμούς των δε. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στη βάση των κανόνων διεξαγωγής συζητήσεων του οργανισμού οι οποίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του.

Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων που θα συζητηθούν είναι η αξιολόγηση της παρούσας κατάστασης της κυπριακής οικονομίας, οι εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία, οι μελλοντικοί κίνδυνοι, η ανατομία της κυπριακής αγοράς εργασίας και το χάσμα μεταξύ των οικονομιών των χωρών του βορρά και των χωρών του νότου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:30 στην Πανεπιστημιούπολη (Κτίριο Συγκλήτου Αν. Γ. Λεβέντης, αίθουσα Β108). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Keywords
Τυχαία Θέματα