Η Παρί Σεν Ζερμέν κατάκτησε το Λιγκ Καπ (

Για 4η σερί σεζόν και 7η στην Ιστορία της, η Παρί Σεν Ζερμέν κατάκτησε το Λιγκ Καπ Γαλλίας. Στον τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο γήπεδο της Λιόν, οι «πρωτευουσιάνοι» επικράτησαν με το εμφατικό 4-1 της Μονακό και πανηγύρισαν δικαιολογημένα τον πρώτο εγχώριο τίτλο της σεζόν 2016/2017.



Η ομάδα του Ουνάι Έμερι απέδειξε ότι όταν έρχεται η ώρα για τα τρόπαια είναι... παρούσα. Μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα δεν είχε νίκη απέναντι στους Μονεγάσκους (ήττα 1-3 και ισοπαλία 1-1), ωστόσο, σε αγώνα... χωρίς αύριο που κρινόταν το πρώτο εγχώριο τρόπαιο απέδειξε ΄τι δεν... αστειεύεται.

Η Παρί επιβεβαίωσε γι΄ άλλη μια φορά την κυριαρχία των τελευταίων ετών στην χώρα απέναντι στην πρωτοπόρο της Ligue 1, η οποία συνεχίζει και στους προημιτελικούς του Champions League. Το συγκρότημα του Λεονάρντο Ζαρντίμ απέτυχε να πανηγυρίσει τον πρώτο του τίτλο μετά το 2003, καθώς απέναντί του βρήκε μία ομάδα που στο συγκεκριμένο ματς ήταν ανώτερη σε όλα τα επίπεδα κι έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο.

Ο Ντράξλερ στο 4΄ έβαλε μπροστά τους πρωταθλητές, αλλά στο 27΄ ο Λεμάρ έφερε το ματς στα ίσια. Ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Ντι Μαρία έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ τους «πρωτευουσιάνους», για να έρθει ο Έντισον Καβάνι στο 54΄ και στο 90΄ και να δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στη νίκη της ομάδας του.

Οι απουσίες των Φαλκάο, Φαμπίνιο και Σιντιμπέ αποδείχθηκαν καθοριστικές για τη Μονακό, ενώ ο Εμπαπέ απέτυχε να βρει δίχτυα για πρώτη φορά μετά από 12 σερί ματς.

Keywords
Τυχαία Θέματα