Η Πάφος γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Θάλασσας

Η Πάφος γιόρτασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Θάλασσας, την οποία καθόρισε ο Διεθνής Οργανισμός Ocean Conservancy. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στα Δημοτικά Μπάνια.

Αυτή την μέρα χιλιάδες καθαρισμοί ακτών πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο και χιλιάδες εθελοντές συμμετείχαν με στόχο την ευαισθητοποίηση για το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών της θάλασσας.

Την εκδήλωση στην Πάφο διοργάνωσαν με ξεχωριστή επιτυχία οι Χειμερινοί Κολυμβητές

Πάφου, με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας Ακτής, του οποίο προΐσταται η Παφίτισσα ακτομηχανικός Ξένια Λοιζίδη και υποστηρίζεται από , το Καταδυτικό Κέντρο CYDIVE, του Φώτου Σωκράτους, τους Ψαροντουφεκάδες από το κατάστημα Ηρακλέους και Πηδιάς, τον Παφιακό Σύλλογο Υποβρυχίου Κυνηγίου τους Ναυαγοσώστες και την στήριξη του Δήμου Πάφου, της Πρεσβείας της Ισπανίας(στην Πάφο θα παρευρεθεί ο εξοχότατος Πρέσβυς Ανχελ Λοσσάδα) και της Αρχής Λιμένων.

O πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης τόνισε χαρακτηριστικά: " Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας θάλασσας και μέσα στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, για τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης, έχουμε καταφέρει να γίνει στην πόλη μας αυτή η ωραία εκδήλωση. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την καλή μας φίλη ακτομηχανικό Ξένια Λοιζίδη, για την πολύτιμη βοήθειά της, αφού χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσε η Πάφος, να έχει αυτή την ξεχωριστή τιμή.

Όπως γνωρίζετε, εμείς οι Χειμερινοί Κολυμβητές, είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, σε θέματα καθαριότητας ειδικά των πανέμορφων ακτών μας και μέσα σε αυτά τα πλαίσια θέλουμε να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα ότι το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που μας προσφέρει ο τόπος μας πρέπει να το προφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να το διατηρούμε καθαρό, ώστε να μπορούμε να το απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και οι χιλιάδες ξένοι τουρίστες, που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο".

H εκδήλωση, ξεκίνησε με καθαρισμό της παραλίας και ακολούθως του βυθού των Δημοτικών Μπάνιων. Απονεμήθηκαν διπλώματα στους φορείς που έλαβαν μέρος, από τον Διεθνή Οργανισμό Ocean Conservancy, μέσω του Πρέσβυ Άνχελ Λοσσάδα. Επίσης, διατέθηκαν γάντια και σακούλες για τον καθαρισμό και στους συμμετέχοντες προσφέρθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια της Ακτής , νερά και αλμυρά από τον Αντρέα Σνακ.

Keywords
Τυχαία Θέματα