Η ώρα της ανάκρισης του Ανδρέα Βγενόπουλου

ΑΙΤΗΜΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ
Η ώρα της ανάκρισης του Ανδρέα Βγενόπουλου έχει φθάσει, καθώς οι έρευνες για την καταστροφή της κυπριακής οικονομίας εισέρχονται σε πολύ βαθιά νερά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που προβλήθηκε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, οι κυπριακές Αρχές στέλνουν αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελλάδα, με σκοπό να ανακρίνουν τον πρώην ισχυρό άνδρα της «Marfin Laiki». Τα μέλη της ανακριτικής ομάδας θεωρούν πολύ

σημαντική την κατάθεση Βγενόπουλου, που θα ληφθεί μέσω εισαγγελέα στην Αθήνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο αίτημα ζητείται όπως η ανάκριση Βγενόπουλου διευθετηθεί το συντομότερο.

Η έρευνα που διεξάγουν τα μέλη της ανακριτικής ομάδας καλύπτει το χρονικό διάστημα από το 2006, που ανακοινώθηκε η μεταβίβαση του ποσοστού που κατείχε η HSBC στο μετοχικό κεφάλαιο της Λαϊκής μέχρι το 2013, όταν κατέρρευσε η τράπεζα.
Βάσει της απάντησης των ελληνικών Αρχών στο αίτημα για δικαστική συνδρομή, θα δρομολογηθούν και οι εξελίξεις στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στον Ανδρέα Βγενόπουλο αναμένεται να υποβληθεί μεγάλος αριθμός ερωτημάτων, με στόχο να εξασφαλιστεί η θέση του για όλα όσα βρίσκονται υπό διερεύνηση και τον αφορούν. Η Νομική Υπηρεσία, η οποία επιβλέπει τις έρευνες, έκρινε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ζητηθεί κατάθεση από τον κ. Βγενόπουλο.

Σε περίπτωση που ο πρώην ισχυρός άνδρας της «Marfin Laiki» αρνηθεί να δώσει κατάθεση, υπάρχει ενδεχόμενο οι κυπριακές Αρχές να ζητήσουν την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψής του, όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου. Εκτός από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, οι Κύπριοι ανακριτές, κατά την παραμονή τους στην ελληνική πρωτεύουσα, αναμένεται να ανακρίνουν και άλλα άτομα, τα ονόματα των οποίων αναγράφονται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής.

Τα μέλη της ανακριτικής ομάδας που διερευνούν τις υποθέσεις που αφορούν την κατάρρευση της Λαϊκής Τράπεζας, στο πλαίσιο των ερευνών τους, ζήτησαν στοιχεία και από αλλού. Αίτημα δικαστικής συνδρομής διαβιβάστηκε τους προηγούμενους μήνες και στις βρετανικές Αρχές, με τελικό αποδέκτη τον τραπεζικό κολοσσό HSBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα