Η Κύπρος χαιρετίζει τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και προσδοκεί στην ολοκλήρωση μιας τελικής συνολικής συμφωνίας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015.

Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας μεταξύ τις ομάδας Ε3+3 (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ρωσία

και Κίνα) και Ιράν σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Εκφράζεται η πλήρη υποστήριξή της ΚΔ στην ανακοινωθείσα Συμφωνία, η οποία συμβάλλει στον στόχο μιας Μέσης Ανατολής ελεύθερης από την απειλή όπλων μαζικής καταστροφής. Η Συμφωνία αποτελεί μια θετικότατη εξέλιξη σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο όπου η Μέση Ανατολή ταλανίζεται από βίαιες συγκρούσεις, την άνοδο τις τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού, αναφέρει.

Αυτή η εξέλιξη, σημειώνει, “αυξάνει την ευθύνη του Ιράν, να διατηρεί καλές γειτονικές σχέσεις χωρίς ανάμιξη τις εσωτερικές υποθέσεις άλλων κρατών τις περιοχής, ώστε να καθησυχάσει τις φόβους και τις ανησυχίες που προκύπτουν από αυτή τη συμφωνία”.

Τονίζει ότι η “Κύπρος εκφράζει την ευαρέσκειά τις για αυτή την εξέλιξη και προσδοκεί στην ολοκλήρωση μιας τελικής συνολικής συμφωνίας μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015”.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα