Η «κατάρα» του πέναλτι, σε Champions και Premier League

Υπάρχει ένα σύνδρομο που στοιχειώνει τα γήπεδα της Ευρώπης και μόνο λίγοι προπονητές είναι σε θέση να βρουν το καλύτερο αντίδοτο. Ποτέ πριν από αυτή την σεζόν, οι ειδικοί των πέναλτι, δεν ήταν σε τέτοια δύσκολη θέση, ενώ η αστοχία από 11 μέτρα φαίνεται ότι πλήττει ιδιαίτερα τα πιο διάσημα τουρνουά όπως το Champions League και η Premier League.

Ο Νειμάρ είναι ο τελευταίος από τους κορυφαίους συλλόγους, που

αστόχησαν από το σημείο του πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος ήθελε να γιορτάσει την ανανέωση του συμβολαίου του με την Μπαρτσελόνα, αλλά έδειξε σαν να «υπνωτίστηκε» από τον Καμπαγιέρο. Ήταν το 10ο άστοχο πέναλτι στο Champions League της φετινής σεζόν, έναντι μόλις 9 επιτυχημένων.

Στο μαυροπίνακα, είναι επίσης γραμμένα τα ονόματα των Λακαζέτ, Ινσίνιε, Γκριεζμάν, Πρόπερ, Γκουαρδάδο, Ντεμπελέ, Αουγκουστινσον, Βιέτο και Μότι. Το 47,36%, που είναι το ποσοστό των εύστοχων πέναλτι, είναι σημαντικά χαμηλότερο από εκείνο του περασμένου έτους, όταν τα σφάλματα ήταν 18 από τις συνολικά 43 εκτελέσεις πέναλτι (58.14%). Αλλά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό σε σύγκριση με την περίοδο 2014/2015, όταν μόνο 8 ήταν λάθος, από τα 39 που εκτελέστηκαν από τα 11 μέτρα.

Στην Premier League, ο «λογαριασμός», εξαρτάται όλο και περισσότερο από τους τερματοφύλακες. Μετά το 2000, αυτή είναι το πιο απογοητευτική σεζόν. Υπάρχουν ήδη 9 άστοχα πέναλτι, ενώ 22 σημειώθηκαν γκολ: Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι και Κρίσταλ Πάλας, έχουν ήδη από δύο λάθη η καθεμιά. Η «κατάρα του πέναλτι» πλήττει ιδίως τον Σέρχιο Αγουέρο, όπου με Μάντσεστερ Σίτι και Αργεντινή , έχει αστοχήσει σε 4 από τα 8 πέναλτι.

Στην Serie A υπάρχουν ήδη 8 άστοχα από τα 24 πέναλτι που εκτελέστηκαν. Σε ποσοστιαία βάση, η μείωση σε σχέση με την περασμένη σεζόν είναι 10,20% (66,66% έναντι 76,86 τη σεζόν 2015/2016). Στην La Liga, η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη (67,86%), ενώ μεταξύ των πέντε πιο σημαντικά τουρνουά στην Ευρώπη, καλύτερη είναι η Ligue 1 με μέσο όρο τρία γκολ σε τέσσερα πέναλτι.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα