Η επιστολή Λιλλήκα στα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου

Με διαφοροποιημένο λεκτικό σε σχέση με αυτό της απόφασης της Ανωτάτης Συγκλήτου του κινήματος, προσεγγίζει τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου ο Γιώργος Λιλλήκας.

Σε σημερινή του επιστολή προς ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη και Οικολόγους, ο Γιώργος Λιλλήκας κάνει λόγο για "μια νέα διεκδικητική στρατηγική, ικανή να κάμψει την τουρκική αδιαλλαξία και να οδηγήσει σε λύση

η οποία θα ανατρέπει τα δεδομένα της κατοχής και της διχοτόμησης, τα οποία με τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία νομιμοποιούνται".

Να θυμίσουμε ότι η απόφαση της Ανωτάτης Συγκλήτου, η οποία εγκρίθηκε στις 12 Μαρτίου, κάνει λόγο για "ολοκληρωμένη διεκδικητική στρατηγική, ικανή να κάμψει την τουρκική αδιαλλαξία, για να ανοίξει ο δρόμος για μια δίκαιη λύση. Μια λύση που θα επιτρέπει στους νόμιμους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να ζήσουν σε μια ελεύθερη και κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία, απολαμβάνοντας όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες, σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας. Μια λύση που θα ανατρέπει τη διχοτόμηση και θα επιτρέπει σε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να ζουν, να εργάζονται και να συνεργάζονται αρμονικά, σε μικτά χωριά και πόλεις και όχι ως γειτονικοί χωριστοί λαοί".

Πλέον, όπως όλα δείχνουν, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών υιοθετεί μια πιο ξεκάθαρη φρασεολογία, η οποία ξεκαθαρίζει την εναντίωση του κινήματος προς τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, η οποία, όπως αναφέρει, νομιμοποιεί την κατοχή και τη διχοτόμηση στο νησί.

Στην επιστολή του, ο κ. Λιλλήκας κάνει σαφή αναφορά στους στόχους και στα κριτήρια που θα πρέπει να διέπουν, κατά την αντίληψη της Συμμαχίας Πολιτών, την υποψηφιότητα που θα πρέπει να στηρίξει ο ενδιάμεσος χώρος.

Πρώτιστος στόχος θα πρέπει να είναι η απαλλαγή από τη διακυβέρνηση Αναστασιάδη. Σε σχέση με την οικονομία, στόχος είναι να ξεφύγει η χώρα από τις πολιτικές λιτότητας και τις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ θα πρέπει να γίνει σχεδιασμός που να προωθεί την ανάπτυξη.

Τα κριτήρια που προτείνει ο Γιώργος Λιλλήκας, αφορούν στην καταλληλότητα του υποψηφίου, η οποία τεκμηριώνεται από το βιογραφικό του καθενός. Πιο πολύπλοκο θεωρεί η Συμμαχία, το θέμα της εκλεξιμότητας, καθώς θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να καθοριστεί επακριβώς η πολυσυλλεκτικότητα, έτσι ώστε όποιος επιλεγεί, να μπορεί να εκλεγεί στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, σε μια προσπάθεια να κληθούν σε κοινή συνάντηση, το συντομότερο δυνατόν, τα κόμματα του ενδιάμεσου, κάνει λόγο για μια διαδικασία επιλογής υποψηφίου, η οποία θα πρέπει να είναι σύντομη, να βασιστεί σε ένα κοινό πλαίσιο αρχών, οι οποίες θα πρέπει να διέπουν το πρόγραμμα διακυβέρνησης, μέσα από ξεκάθαρες και διαφανείς διαδικασίες.

Εξέφρασε, τέλος, την ελπίδα "ότι εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνάντηση για ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο, χωρίς την όποια φθοροποιό χρονοτριβή".

Keywords
Τυχαία Θέματα