Η επανέναρξη μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα

Η επανέναρξη σήμερα των εντατικών διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού με τη συνάντηση των δύο διαπραγματευτών και οι πληροφορίες για φόρμουλα από ε/κ πλευρά για επιστροφή της Μόρφου είναι τα κύρια θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου της Δευτέρας. Προβάλλονται επίσης πρωτοσέλιδα η ήττα του ακροδεξιού κόμματος στις εκλογές της Αυστρίας, η καταγγελία ασυνείδητων οδηγών στους κυπριακούς δρόμους, η έναρξη της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή

και η συζήτηση του θέματος των αγνοουμένων στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Σηκώνουν μανίκια» γράφει ότι στη δουλειά ρίχνονται από σήμερα οι δύο διαπραγματευτές για να προετοιμάσουν όσο το δυνατό καλύτερα το καταληκτικό ραντεβού της Γενεύης στις 9 Ιανουαρίου. Αλλού γράφει ότι οι Αυστριακοί είπαν όχι στην ακροδεξιά και αναφέρεται στην αποτυχία του ακροδεξιού και ξενοφοβικού Νόμπερτ Χόφερ να κερδίσει τις χθεσινές προεδρικές εκλογές στην Αυστρία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος, ανταπαντώντας προς ανησυχούντες για το Κυπριακό, αναφέρει ότι ο ίδιος τρομάζει να ζει σε μοιρασμένη πατρίδα.

Η «Σημερινή», με κύριο τίτλο «Ερωτήματα που βοούν χωρίς απάντηση από τον ΠτΔ», γράφει ότι επαναρχίζουν σήμερα οι συνομιλίες για το Κυπριακό, με συνάντηση των διαπραγματευτών Α. Μαυρογιάννη και Ο. Ναμί, ενώ αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα που αφορούν την αιφνίδια μεταστροφή του ΠτΔ η οποία οδήγησε το βράδυ της Πέμπτης στη συμφωνία για επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Αλλού αναφέρεται σε ασυνείδητους οδηγούς στους κυπριακούς δρόμους, με την πιο σοβαρή περίπτωση να είναι αυτή ενός μεθυσμένου οδηγού που έτρεχε με 229 χιλιόμετρα την ώρα. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το θέμα των αγνοουμένων θα συζητηθεί στο Στρασβούργο.

Ο «Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Ε/κ φόρμουλα για τη Μόρφου» γράφει ότι φόρμουλα που διαμορφώθηκε από την ελληνοκυπριακή πλευρά και αφορά τη Μόρφου επιχειρεί να απαντήσει στις τουρκοκυπριακές «ανησυχίες» για τη μη μετακίνηση πληθυσμών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ανεξέλεγκτη παράνομη λειτουργία κολυμβητικών δεξαμενών σε δήμους εντοπίζει ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην ετήσια έκθεσή του. Σε άλλο θέμα γράφει ότι στη Λευκωσία και τις Βρυξέλλες συζητείται σήμερα στο δημοσιονομικό πρόγραμμα ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή και της ομιλίας του Χάρη Γεωργιάδη στο Eurogorup.

H «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Επανεκκίνηση διαλόγου με διαπραγματευτές» γράφει ότι με στόχο «να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος σε όλα τα εκκρεμή ζητήματα» επαναρχίζει σήμερα σε επίπεδο διαπραγματευτών -Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί- ο διάλογος που είχε διακοπεί στο Μοντ Πελεράν. Αλλού, γράφει ότι στα €60 εκ ανέρχεται η συμφωνία της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας για αποξένωση των πέντε εμπορικών εταιρειών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι σε τουλάχιστον τέσσερα σημεία συνέβησαν σκόπιμες μετακινήσεις οστών αγνοουμένων, τονίζεται σε υπόμνημα προς το ΣτΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα