Η έκθεση του OECD προκαλεί τις αντιδρασεις των κομμάτων

Η έκθεση αξιολόγησης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που κατατάσσει την Κύπρο στις τελευταίες θέσεις σε σχέση με τους θεσμούς της οικονομίας και της κοινωνίας, προκάλεσε τις αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Στην έκθεση σημειώνεται μεταξύ άλλων, η κατακόρυφη πτώση στην εμπιστοσύνη σε πολιτικούς θεσμούς. Σύμφωνα με την έκθεση, βρισκόμαστε στο βυθό της κατάταξης για τις οικονομικές πολιτικές, με υψηλό τον κίνδυνο της φτώχειας, χωρίς καμιά ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική. Παράλληλα όπως

αναφέρει δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και δεν υπάρχει γραφείο κυβέρνησης με επαρκή τεχνογνωσία, ενώ είναι έντονη η κρίση στην εμπιστοσύνη σε πολιτικούς θεσμούς

Συμμαχία Πολιτών: Πηθείνιο εκτελεστικό όργανα

Η διαχείριση της κρίσης, οι αδυναμίες του τραπεζικού τομέα, η πτώση στην εμπιστοσύνη σε πολιτικούς θεσμούς και η ελλιπής περιβαλλοντική πολιτική είναι μερικά από τα συμπεράσματα της έκθεσης που κατατάσσουν την Κύπρο ανάμεσα στις τελευταίες θέσεις και εκθέτουν την Κυβέρνηση Αναστασιάδη και όσους ακόμα κλείνουν τα μάτια στην μίζερη πραγματικότητα που βιώνουν χιλιάδες συμπολίτες μας.

Δυστυχώς για το λαό μας κανένα success story δεν υπήρξε. Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη, σύμφωνα με τη Συμμαχία Πολιτών, πάσχει από παντελή έλλειψη οράματος για την πατρίδα μας. Αποτελεί απλά πειθήνιο εκτελεστικό όργανο της Τρόικας αλλά και αποτελεσματικό μέσο για βόλεμα κομματικών μελών εις βάρος των μεσαίων και κατώτερων οικονομικών και κοινωνικών στρωμάτων του λαού μας.

Δυστυχώς παρ΄όλες τις προεκλογικές και μετεκλογικές διακηρύξεις και συνθήματα δεν έχει καταφέρει να απαλλαγεί από τον κλασικό κομματικό τρόπο συμπεριφοράς της διαπλοκής, αδιαφάνειας και νεοφιλευθερισμού του ΔΗΣΥ.
Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη συνεχίζει να :
• Αγνοεί, την ανάγκη για αναπτυξιακές δαπάνες.
• Αγνοεί την ανάγκη δημιουργίας θέσεων εργασίας για τους άνεργους συμπολίτες μας.
• Αδυνατεί να δημιουργήσει προγράμματα για την καλύτερη ευημερία των ευάλωτων ομάδων.
• Αδυνατεί να δημιουργήσει προοπτική για το μέλλον των νέων.

Oικολόγοι: Το Success story μετακόμισε σε άλλη χώρα.

"Από ότι φαίνεται το success story της κυβέρνησης Αναστασιάδη έχει μετακομίσει σε άλλη χώρα, αφού δεν εξηγείται διαφορετικά η αρνητική εικόνα των δεικτών της έρευνας που αποτυπώνουν την καθημερινότητα μας.

Αν αναλογιστούμε και τα καθημερινά περιστατικά που επιβεβαιώνουν την έρευνα, όπως το χθεσινό που αναβλήθηκαν χειρουργεία λόγω έλλειψης αναλώσιμων υλικών στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού", αναφέρει το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα