Η ΕΚΟ χορηγός του 5ου Ενεργειακού Συμποσίου στην Κύπρο

Η ΕΚΟ στήριξε με τη χορηγία της τη διεξαγωγή του 5ου Ενεργειακού Συμποσίου με τίτλο «Κύπρος: Η νέα ενεργειακή πύλη της Ευρώπης», το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου.

Στο Συμπόσιο παρευρέθηκαν και μίλησαν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης,

ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, οι Υπουργοί Ενέργειας και Γεωργίας της Κύπρου κ. Γιώργος Λακκοτρύπης και κ. Νίκος Κουγιάλης αντίστοιχα, ο Υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Ελλάδας κ. Γιώργος Σταθάκης, εκπρόσωποι κρατικών και ιδιωτικών φορέων ενέργειας, καθώς και ακαδημαϊκοί.

Λόγω των σημαντικών εξελίξεων στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου, το 5ο Ενεργειακό Συμπόσιο έχρηζε ιδιαίτερης σημασίας, αφού στόχος του είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης για τα τεκταινόμενα στον τομέα της ενέργειας, η προώθηση των ενεργειακών σχεδιασμών της Κύπρου και η αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Στο επίκεντρο της θεματολογίας του Συμποσίου ήταν το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, ο ηλεκτρισμός, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η Ενεργειακή Αποδοτικότητα.

Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι τα αποτελέσματα του νέου κύκλου ερευνητικών γεωτρήσεων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, που θα διενεργηθεί εντός του 2018, θα καταστήσουν την Κυπριακή Δημοκρατία ένα αδιαμφισβήτητο σημαντικό παίκτη στα ενεργειακά δρώμενα, τόσο της Ανατολικής Μεσογείου όσο και της ΕΕ. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «βασικός πυλώνας της στρατηγικής μας, που συνάδει πλήρως και με τη θεματολογία του φετινού Συμποσίου είναι η μετατροπή της χώρας μας σε Νέα Ενεργειακή Πύλη της Ευρώπης».

Η ΕΚΟ στήριξε έμπρακτα τη διεξαγωγή του φετινού συμποσίου, το οποίο με την πλατιά συμμετοχή που το χαρακτηρίζει, ανοίγει διαύλους αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ της κυβέρνησης, των ακαδημαϊκών, των τεχνοκρατών και ευρύτερα της κοινής γνώμης.

Keywords
Τυχαία Θέματα