Η απάντηση του Αρχ. Αστυνομίας στα «βολέματα μεταθέσεων»

Τη δική του απάντηση στο ΑΚΕΛ και στα «βολέματα ημετέρων» στο σώμα, δίνει ο Αρχηγός Αστυνομίας Ζαχαρίας Χρυσοστόμου.

Ο Αρχηγός απαντά στις επικρίσεις του ΑΚΕΛ, που δημοσιεύτηκαν χθες αργά το απόγευμα, με γραπτή ανακοίνωση.

Δείτε σχετικά εδώ: ΑΚΕΛ:Κάνουν βόλεμα ημετέρων σε θέσεις κλειδιά στην Αστυνομία

Αυτούσια η απάντηση του Αρχηγού:

"Με αφορμή χθεσινή ανακοίνωση του ΑΚΕΛ

και σημερινές δηλώσεις που έγιναν από τον Γενικό Γραμματέα του εν λόγω κόμματος κ. Α. Κυπριανού, αναφορικά με πρόσφατες προαγωγές και μεταθέσεις στην Αστυνομία, είμαι υποχρεωμένος να επισημάνω τα ακόλουθα:

Οι μεταθέσεις έγιναν από τον Αρχηγό Αστυνομίας μέσα στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης, με μοναδικό γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον της Υπηρεσίας και κατ’ επέκταση του τόπου. Απορρίπτεται κατηγορηματικά ο ισχυρισμός ότι οι πρόσφατες μεταθέσεις είχαν ως στόχο το «βόλεμα ημετέρων» και την εξυπηρέτηση «μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».

Υπογραμμίζεται ότι, από της ανάληψης των καθηκόντων του Αρχηγού Αστυνομίας, σε καμία περίπτωση γίνονται μεταθέσεις με γνώμονα τις πολιτικές πεποιθήσεις των μελών της Αστυνομίας. Οι τοποθετήσεις αυτές θίγουν την υπόληψη του Αρχηγού Αστυνομίας και πλήττουν ολόκληρη την εικόνα του Αστυνομικού Σώματος.

Τέτοιες πρακτικές και προσεγγίσεις είναι εκτός των αρχών, αξιών και πεποιθήσεων του Αρχηγού Αστυνομίας και αποτελούν παραδείγματα του παρελθόντος προς αποφυγήν.

Όσον αφορά στις πρόσφατες προαγωγές ανώτερων αξιωματικών, αυτές ήταν αποτέλεσμα συμμόρφωσης σε αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο ακύρωσε προαγωγές που έγιναν στο παρελθόν.

Η διαδικασία επανεξέτασης των προαγωγών αυτών, έγινε στη βάση υποδείξεων που περιλαμβάνονται σε αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Διευκρινίζεται ότι στο παρελθόν, η επανεξέταση προαγωγών που ακυρώνονταν από το Ανώτατο Δικαστήριο γινόταν με «συνοπτικές διαδικασίες», με αποτέλεσμα να επαναπροάγονται, κάποιες φορές αυθημερόν και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι υποδείξεις στις σχετικές αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μόνο τα μέλη των οποίων οι προαγωγές είχαν ακυρωθεί.

Μετά από τις τελευταίες προαγωγές, επιβαλλόταν η διενέργεια μεταθέσεων υψηλόβαθμων στελεχών, με μοναδικό γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Ήταν δε αναμενόμενο, όπως σε κάθε περίπτωση αλλαγής, να υπάρξει κάποια αντίδραση ή δυσαρέσκεια από μέρους κάποιων επηρεαζόμενων μελών (γνωστή η θεωρία του paradigm shift).

Τονίζεται, για ακόμη μια φορά, ότι η Αστυνομία πρέπει να αφεθεί μακριά από πρακτικές του παρελθόντος και από οποιεσδήποτε πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει το δύσκολο έργο της κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της κοινωνίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα