Η ΑνΑΔ απαντά στις καταγγελίες για παράνομες πρακτικές

Απάντηση στα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ΑνΑΔ δεν καταβάλλει Κοινωνικές Ασφαλίσεις σε σχέση με εργαζόμενους της, δίνει η ΑνΑΔ.

Με αφορμή τη δημοσίευση ανώνυμης επιστολής από διάφορα ΜΜΕ στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2016, στην οποία περιέχονται ανυπόστατοι και δυσφημιστικοί ισχυρισμοί για τον Οργανισμό, η ΑνΑΔ

επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

1. Δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα οι ισχυρισμοί ότι η ΑνΑΔ δεν καταβάλλει Κοινωνικές Ασφαλίσεις σε σχέση με εργαζόμενους της ούτε και το ότι η ΑνΑΔ εφαρμόζει «παράνομες πρακτικές» και μάλιστα «υπό την ανοχή του Υπουργείου Εργασίας» όπως ισχυρίζονται οι ανώνυμοι δυσφημιστές. Η Αρχή όχι μόνο δεν παραβιάζει πρόνοιες της Νομοθεσίας, αλλά εφαρμόζει πιστά όλες τις πρόνοιες της κείμενης Νομοθεσίας.

2. Στις περιπτώσεις όπου η ΑνΑΔ προβαίνει στην αγορά υπηρεσιών μέσω Δημόσιων Διαγωνισμών από εξωτερικούς Συνεργάτες, εφαρμόζει πιστά τις πρόνοιες της σχετικής με τις Δημόσιες Συμβάσεις Νομοθεσίας.

3. Όλοι οι Συνεργάτες οι οποίοι διατηρούν Συμβάσεις με την ΑνΑΔ για παροχή διαφόρων υπηρεσιών, αποδέχονται γραπτώς κατά την υπογραφή των Συμβάσεων όλους τους Όρους τους, στους οποίους δεν περιλαμβάνεται οποιαδήποτε αναφορά σε υπαλληλική ή άλλη σχέση.

4. Μετά την εμφάνιση των δυσφημιστικών δημοσιευμάτων στον τύπο, αρκετοί συνεργάτες της ΑνΑΔ απέστειλαν στη Διεύθυνση του Οργανισμού υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες δηλώνουν ότι δεν είχαν ανάμειξη στη σύνταξη της δυσφημιστικής επιστολής και ότι το περιεχόμενό της δεν τους εκφράζει.

5. Οι ισχυρισμοί της ανώνυμης επιστολής όσον αφορά τον τρόπο εργασίας, τα παραδοτέα και την πληρωμή των Συνεργατών, είναι αυθαίρετοι και δεν έχουν σχέση με τις πρόνοιες των Συμβάσεων και υπέγραψαν, αλλά και την πραγματικότητα.

6. Είναι φανερό ότι ο σκοπός των ανώνυμων δυσφημιστών είναι αφενός να πλήξουν το κύρος της ΑνΑΔ και αφετέρου να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις ότι κέκτηνται δικαιώματα εργαζομένων στην ΑνΑΔ. Ωστόσο η πρόσληψη προσωπικού στην ΑνΑΔ υπόκειται σε συγκεκριμένες έννομες διαδικασίες και δεν είναι δυνατόν κάποιοι να αποκτήσουν δικαιώματα παρανομώντας ή δυσφημίζοντας τον Οργανισμό.

7. Άξιων απορίας είναι και το γεγονός ότι αρκετά ΜΜΕ δημοσίευσαν τις εν λόγω ανυπόστατες, δυσφημιστικές και ανυπόγραφες κατηγορίες εναντίον ενός Δημόσιου Οργανισμού, χωρίς να προβούν στη στοιχειώδη έστω διασταύρωση και διερεύνηση της πληροφορίας, όπως επιβάλλεται από τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα