Η UEFA για το Ολυμπιακός - ΑΠΟΕΛ

Τον αγώνα για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λίγκ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΠΟΕΛ ακτινογραφεί η UEFA. Γίνεται αναφορά στην προϊστορία Κυπριακών και Ελληνικών ομάδων, στον Γιαννιώτα, στον Σέρτζιο αλλά και στον Μπέντο και τη σχέση του με την Κύπρο.

Αναλυτικά:

Οι δυο ομάδες θα βρεθούν

αντιμέτωπες σε Ευρωπαϊκό αγώνα για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ο Ολυμπιακός απέναντι σε Κυπριακές ομάδες στην Ευρώπη, μετρά 4 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα.

Ο ΑΠΟΕΛ απέναντι σε Ελληνικές ομάδας μετρά 4 νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Οι δυο ομάδες είναι οι πιο πετυχημένες στη χώρα τους αφού ο Ολυμπιακός έχει 43 πρωταθλήματα και ο ΑΠΟΕΛ 25. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε 27 φορές το κύπελλο και ο ΑΠΟΕΛ 21.

Ο Ολυμπιακός έχει νικήσει στα τρία τελευταία του ευρωπαϊκά παιχνίδια και είναι αήττητος στα δύο εντός έδρας παιχνίδια για το ΟΥΕΦΑ με μια νίκη και μια ισοπαλία.

Το ΑΠΟΕΛ είναι χωρίς νίκη σε 7 εκτός έδρας παιχνίδια με 1 ισοπαλία και 6 ήττες σκοράροντας μόλις ένα γκολ.

Στον ΑΠΟΕΛ αγωνίζεται ο Γιάννης Γιαννιώτας ο οποίος είναι δανεικός από τον Ολυμπιακό.

Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ Μάριο Σέρτζιο, αγωνίστηκε στο παρελθόν υπό τις οδηγίες του τεχνικού του Ολυμπιακού Πάολο Μπέντο, όταν βρισκόταν στη Σπόρντιγκ την περίοδο 2005/06.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκαν στην Ελλάδα από το υφιστάμενο ρόστερ. Μπερτόλιο (Αστέρα Τρίπολης 2015–16), Αλεξάνδρου (Λάρισα 2006–08), Αλωνεύτης (Λάρισα 2005–07) και Πάρντο (Ηρακλή 2007–08).

Ο Πάολο Μπέντο ως ποδοσφαιριστής βρήκε απέναντι του την Εθνική μας ομάδας με τους Πορτογάλους να κερδίζουν με 6-0. Την βρήκε και ο προπονητής της Πορτογαλίας και γνωρίσαμε την ήττα με 4-0 στο ΓΣΠ, για τα προκριματικά του EURO 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα