Γνωρίστε το κόσμο του βυθού αγαπήστε τον προστατεύστε τον

Infinity Depth Games III (Αγώνας Έλεύθερης Κατάδυσης ΙΙΙ) από την Infinity Freeping Cyprus

Πρωταράς 23 - 29 Οκτωβρίου 2017 κάτω από την Αιγίδα του Δήμου Παραλιμνίου

Μια νέα γενιά αθλητών τολμούν και ανοίγουν νέους ορίζοντες

Η Infinity Freeping ιδρύθηκε το 2014 από κύπριους αθλητές

Έλευθερης Κατάδυσης με σκοπό την προώθηση του αθλήματος στην Κύπρο, αλλά και την προώθηση της Κύπρου στο εξωτερικό με την διοργάνωση διεθνών αγώνων, ελκύοντας τη συμμετοχή ξένων αθλητών στον τόπο μας. Μακροπρόθεσμος στόχος της Infinity Freeping Cyprus είναι να βάλει την Κύπρο στο διεθνή χάρτη της Έλεύθερης Κατάδυσης ως ένα σημαντικό προορισμό, όπως επίσης, και τη διοργάνωση σε μεγαλύτερη κλίμακα διεθνών αγώνων.

Ένα extreme sport

Η Έλευθερη Κατάδυση ή διαφορετικά Αγώνας Βάθους, είναι ένα μοναδικό extreme sport που δίνει τη δυνατότητα στον αθλητή με μια μόνο αναπνοή να εξερευνήσει με τον πιο φυσικό και ήρεμο τρόπο το μαγικό βυθό της θαλάσσας, να απολαύσει την ομορφιά και τη σιωπή της ελεύθερος από οποιοδήποτε βαρύ εξοπλισμό και με τις λιγότερο αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Στην Κύπρο όλο και περισσότεροι, ειδικά νέοι, ασχολούνται με το άθλημα τα τελευταία χρόνια.

Ο Αγώνας Βάθους θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή του Πρωταρά 1 χμ. από την ακτή στην κυβερνητική αποβάθρα τις παραλίας Sunrise στον Πρωταρά απο τις 23 - 29 Οκτωβρίου 2017.

Στον αγώνα θα λάβουν μέρος γύρω στους 25 αθλητές από την Κύπρο, Ελλάδα, Αυστρία, Ρωσία, Γερμανία, Εσθονία, Αγγλία, Βραζιλία, Σουηδία, Ισπανία. Κάποιοι από τους αθλητές θα έρθουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να προπονηθούν και να επιχειρήσουν κατάρριψη εθνικών ρεκόρ.

Ο αγώνας θα μεταδίδεται ζωντανά online ώστε το κοινό να απολαύσει την κάθε στιγμή του και να γνωρίσει τη μαγεία της Ελεύθερης Κατάδυσης.

Πίσω από κάθε καινούρια προσπάθεια υπάρχει ένα όραμα.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του αγώνα θα τρέχουν διάφορες εκδηλώσεις όπως σεμινάρια, εργαστήρια και Φεστιβάλ Κινηματογράφου.

Σημαντικό γεγονός είναι η προβολή του δημοφιλούς Φεστιβάλ ταινιών "International Ocean Film Tour" που θα προβληθεί στις 28 Οκτωβρίου 2017 στο EVALENA BEACH HOTEL στον Πρωταρά η ώρα 19:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το "International Ocean Film Tour" παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Κύπρο και επικεντρώνεται στο και ενημερώνει το κοινό για το πρόβλημα που υπάρχει στις θάλασσες του κόσμου από τη ρύπανση των πλαστικών προϊόντων. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από το Plastic Oceans Foundation, ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ασχολείται με το ζήτημα της πλαστικής ρύπανσης. Συνεργάτες τους οι COBO BOTTLE και GO PURE που κατά την διάρκεια του αγώνα και φεστιβάλ έχουν δωρήσει μη πλαστικά παγούρια και φίλτρα νερού για την χρήση των αθλητών και διοργανωτών.

Για έναν κόσμο χωρίς πλαστικά

Στη διάρκεια του "International Ocean Film Tour" θα προβληθεί η ταινία "A Plastic Ocean" - μια βραβευμένη ταινία που είχε τη στήριξη του Leonardo Di Caprio και που είχε ισχυρό αντίκτυπο στους θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι, στη διάρκεια της εβδομάδας, και με στόχο τη σύνδεση του αγώνα με την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, θα γίνεται συνεχής ενημέρωση του κοινού για το πρόβλημα της ρύπανσης που δημιουργούν τα πλαστικά στους ωκεανούς, αλλά και στον τόπο και τις θάλασσές μας.

Μην χάσετε αυτή την εκπληκτική διοργάνωση που προωθεί ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει το νησί μας - τη θάλασσά μας.

Σας περιμένουμε. Είσοδος δωρεάν. Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας/Κρατήσεων: 99 752937

Website: http://infinity.emotions.blue/

Facebook: https://www.facebook.com/infinityfreepingcyprus/

INTERNATIONAL OCEAN FILM TOUR ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:

https://www.oceanfilmtour.com/en/

PLASTIC OCEANS FOUNDATION ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ:

https://www.plasticoceans.org/

ΣΥΝΕΡΓAΤΕΣ ΠΡΟΪOΝΤΩΝ:

https://www.cobobottle.org/

https://www.gopurepod.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα