Για το check in στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ

Τα τελευταία εισιτήρια για τους «16» του Champions League κρίνονται Τρίτη και Τετάρτη. Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη στους περισσότερους ομίλους και λείπει το ματς εκείνο που θα χαρακτηριστεί «τελικός» από το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής. Έντονο ενδιαφέρον προκύπτει στον 1ο όμιλο, όπου νίκη της ΤΣΣΚΑ στο Μάντσεστερ επί της Γιουνάιτεντ και νίκη της Βασιλείας

στη Λισαβόνα επί της Μπενφίκα, θα διαμορφώσει τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή και έτσι θα έχουμε την πρώτη ομάδα στα χρονικά που θα... καταφέρει να αποκλειστεί με 12 βαθμούς! Αυτή θα είναι η ΤΣΣΚΑ. Η Γιουνάιτεντ έχει εξασφαλίσει την πρόκριση (εκτός αν χάσει με διαφορά μεγαλύτερη των έξι γκολ από την ΤΣΣΚΑ) και η Βασιλεία υπερτερεί των Ρώσων σε πιθανή ισοβαθμία.



Υπάρχουν σενάρια... επιστημονικής φαντασίας, αλλά και ρεαλιστικά. Για παράδειγμα, στον 2ο όμιλο, η κατάταξη δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού για να προσπεράσει η Μπάγερν την Παρί πρέπει να τη νικήσει τουλάχιστον με 4-0. Στον 3ο όμιλο, η Ρόμα θα προκριθεί εφόσον νικήσει την Καραμπάχ, διαφορετικά κινδυνεύει στην ισοβαθμία με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στον 4ο, η Γιουβέντους ίσως να μη χρειαστεί καν να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο «Γ. Καραϊσκάκης», εφόσον δε νικήσει η Σπόρτινγκ στη Βαρκελώνη. Να η ευκαιρία, λοιπόν, για τον Ολυμπιακό να αποχαιρετήσει με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση. Η Λίβερπουλ λογικά περνάει, αφού της αρκεί ακόμα και η ισοπαλία με τη Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ η Σεβίλη πιθανότατα θα έχει εύκολο έργο κόντρα στη Μάριμπορ. Η Σαχτάρ θέλει μόνο έναν βαθμό εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι για να «πετάξει» εκτός τη Νάπολι, ενώ η Πόρτο κρατάει την τύχη στα δικά της χέρια και μόνο με «αυτοκτονία» θα επιτρέψει στη Λειψία να την προσπεράσει.

Με βάση τις πιθανότητες και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί έως τώρα, οι «16» που θα συνεχίσουν θα είναι οι εξής:

ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ: Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Μπεσίκτας, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Ρεάλ Μαδρίτης, Τότεναμ.

ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους, Ρόμα.

ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ: Βασιλεία, Σεβίλη, Λίβερπουλ, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Πόρτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα