Γενικός: Οι έρευνες για την οικονομία συνεχίζονται κανονικά

Οι έρευνες για την οικονομία και το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων συνεχίζονται κανονικά, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης.

Ερωτηθείς, μετά από την τελετή διαβεβαίωσης του νέου Υπουργού Υγείας, Γιώργου Παμπορίδη, σε σχέση με την πώληση της Uniastrum και αν το πόσο που πωλήθηκε επηρεάζει τις έρευνες για την οικονομία, ο κ. Κληρίδης είπε ότι “το ποσό τελικά που έχει πωληθεί είναι ένα στοιχείο, το οποίο θα ληφθεί υπόψη στις συνεχιζόμενες έρευνες”.

Όσον

αφορά το θέμα της αγοράς της τράπεζας εκείνης και κατά πόσο υπάρχουν οποιαδήποτε αδικήματα, που τυχόν στοιχειοθετούνται, συνεχίζεται κανονικά η έρευνα, πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες παραβάσεις, που δυνατό να έχουν σχέση με την κεφαλαιαγορά, θέματα χειραγώγησης τιμών σε σχέση με την αγορά και την κατοχή της τράπεζας αυτής από την Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Κληρίδης είπε πως “αυτά συνεχίζονται να διερευνώνται από τους ανακριτές”.

Σε σχέση με το γεγονός ότι ζητήθηκε συνδρομή από άλλες χώρες, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε ότι “εκκρεμεί μεγάλος αριθμός δικαστικών συνδρομών, που έχει ζητηθεί από άλλες χώρες και από τα αιτήματα μας, έχουν ικανοποιηθεί μερικώς, ενώ άλλα δυστυχώς ακόμα εκκρεμούν”.

“Πάντως η όλη διαδικασία συνεχίζεται”, πρόσθεσε.

Σε παρατήρηση ότι τα στοιχεία για την uniastrum, που έχουν έρθει από τις άλλες χώρες, δεν ήταν επαρκή και ότι ζητήθηκαν κάποιες επιπρόσθετες πληροφορίες, ο κ. Κληρίδης είπε πως “κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των ερευνών στην Κύπρο παρέστη ανάγκη να ζητηθούν και να παρασχεθούν στοιχεία από άλλες χώρες, γι` αυτό και υποβλήθηκαν τα αιτήματα”.

Σε ό,τι αφορά τη FBMΕ και αν συνδέεται με τα της Κύπρου, ο κ. Κληρίδης είπε: “Το αν συνδέεται είναι ένα θέμα, το οποίο έχει τεθεί ενώπιον του δικηγορικού οίκου, ο οποίος εκπροσωπεί τη Δημοκρατία στις διεθνείς διαιτησίες, έτσι ώστε να διερευνηθεί, κατά πόσο είναι ένα στοιχείο βοηθητικό στην όλη διαδικασία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη”.

“Κατά τα άλλα ο τρόπος χειρισμού αυτού του θέματος είναι θέμα της Κεντρικής Τράπεζας και της Αρχής Εξυγίανσης”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα