Γαλανός: Μόνο με ενότητα θα αντιμετωπίσουμε τα διλήμματα

Οι εχθροί μας πάντοτε βασίζονταν στη διαίρεσή μας και γι' αυτό πρέπει όλοι να σταθούμε ενωμένοι για να αντιμετωπίσουμε τα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας, ανέφερε σήμερα ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, κατά το καθιερωμένο κόψιμο της βασιλόπιτας στο Δημαρχείο της κατεχόμενης πόλης, στη Λεμεσό.

Όπως είπε ο κ. Γαλανός, "κάποιοι νομίζουν πως είμαστε στο τέλος του παιχνιδιού που θα προκαθορίσει το μέλλον της Κύπρου,

αλλά δεν μπορεί κανένας να ξέρει πού θα καταλήξουμε, γνωρίζοντας την αδιαλλαξία της Τουρκίας και τις θέσεις του Ερντογάν, όμως κανείς δεν μπορεί και να αποκλείσει εκπλήξεις".

Είπε πως υπάρχουν δυο δρόμοι μπροστά μας, "αν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε μια αξιοπρεπή βιώσιμη λύση για το μέλλον μας και τα παιδιά μας, που τότε πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, Ε/κ και Τ/κ, θα θέλει αυτή τη λύση και αν αυτό δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί, τότε μπαίνουμε σε ένα πολύ δύσκολο δρόμο, όπου θα χρειαστεί να είμαστε αποφασισμένοι και αποφασιστικοί, να ανανεώσουμε τις δυνάμεις μας και να ανανεωθούμε για να αντέξουμε".

Η ευχή μας, συνέχισε, είναι να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό και είναι αυτό που ελπίζει ο λαός μας, "όμως δεν είναι στο χέρι μας αυτό το πράγμα" και τόνισε πως θα πρέπει να σταθούμε όλοι ενωμένοι, "γιατί μόνο η ενότητα μπορεί να μας φέρει καλύτερες μέρες".

"Οι εχθροί μας πάντοτε βασίζονταν στη διαίρεση του ελληνισμού, κατά συνέπεια, εγώ σας καλώ όλους να σταθούμε ενωμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, να αφήσουμε τα μικρά, να κοιτάξουμε τα μεγάλα, να αφήσουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε στο μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας, να κοιτάξουμε αυτά που μας ενώνουν και όχι αυτά που μας χωρίζουν και ενωμένοι μαζί να προχωρήσουμε", συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Γαλανός διαβεβαίωσε ακόμη πως ο ίδιος θα αξιοποιήσει όλες του τις δυνάμεις για την ενότητα του λαού μας, "που είναι τόσο απαραίτητη αυτά τα δύσκολα χρόνια" και σημείωσε πως "τα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας αντιμετωπίζονται με ενότητα και όχι με διαίρεση".

Ευχήθηκε, επίσης, σε όλους Καλή Χρονιά και όπως το επόμενο κόψιμο της βασιλόπιτας γίνει στην Αμμόχωστο, σε μια επανενωμένη και ελεύθερη Κύπρο, απαλλαγμένη από τα οποιαδήποτε ξένα στρατεύματα, ενώ ευχαρίστησε τους συνεργάτες του τόσο στο προηγούμενο όσο και στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα