Φουλάρουν για τον στόπερ-ηγέτη

ΟΜΟΝΟΙΑ
Οι «πράσινοι» τρέχουν για να ολοκληρώσουν την 4η τους μετεγγραφή μέσα σε τέσσερεις μέρες

Λιγότερο από 24 ώρες πριν ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή μετεγγραφική περίοδος, στην Ομόνοια τρέχουν να προλάβουν να πραγματοποιήσουν την τελευταία τους προσθήκη. Η προσπάθεια των «πρασίνων» αφορά την ενίσχυση στα μετόπισθεν, με ποδοσφαιριστή ο οποίος θα αποτελέσει τον ηγέτη στο κέντρο της άμυνας. Η οριστική απόφαση για να κινηθεί η Ομόνοια για την απόκτηση στόπερ εγνωσμένης αξίας πάρθηκε χθες το απόγευμα. Πριν από αυτό, στις τάξεις του «τριφυλλιού» υπήρχε αβεβαιότητα, αλλά και διάσταση απόψεων,

κατά πόσο θα γίνει μια τελευταία κίνηση και ποια θέση θα αφορά.

Τελικά, έστω και καθυστερημένα, αφού η ομάδα έδειχνε εδώ και καιρό ότι πονά στο κέντρο της άμυνας, πάρθηκε η σωστή απόφαση και σήμερα θα μάθουμε ποιος θα είναι ο εκλεκτός της τεχνικής ηγεσίας για τη συγκεκριμένη θέση.

Η προσπάθεια των «πρασίνων» για απόκτηση στόπερ δεν ξεκίνησε χθες το απόγευμα. Τις προηγούμενες μέρες είχε γίνει σημαντική προεργασία και η ομάδα προγραμματισμού κατέληξε σε μια μικρή λίστα, μέσα από την οποία αναμένεται να προκύψει ο στόπερ-ηγέτης. Ενώπιόν τους έχουν κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις. Αμυντικοί ποιότητας, με πλούσιο βιογραφικό, σε πολύ καλή ηλικία και σχετικά περιορισμένο ρίσκο. Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει σε μια συγκεκριμένη περίπτωση αμυντικού (Αργεντινού, όπως γράψαμε και χθες), ο οποίος δείχνει να διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται για να γίνει ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής. Τώρα, αν θα είναι αυτός ο εκλεκτός του προπονητικού τιμ ή κάποιος άλλος, θα το μάθουμε τις επόμενες ώρες.

Αποχωρεί ο Πέρες;
Για να έρθει κάποιος ποδοσφαιριστής, θα πρέπει πρώτα να αποχωρήσει κάποιος άλλος. Η λογική λέει πως ο επικρατέστερος για να φύγει και να ελευθερωθεί θέση στο ρόστερ είναι ο Ματίας Πέρες, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Οι όποιες αμφιβολίες μπορεί να είχαμε για το μέλλον του Ουρουγουανού στην Ομόνοια εξανεμίστηκαν με την ανακοίνωση απόκτησης του Καμπράλ (Παρασκευή) και τη μη χρησιμοποίησή του κόντρα στον Εθνικό (με τον Μαργκάσα τραυματία).

Εάν τελικά αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός, θα είναι η 4η μετεγγραφή για το «τριφύλλι» μέσα σε τέσσερεις μέρες. Ο νέος κύκλος ενίσχυσης άνοιξε την Πέμπτη, με την απόκτηση του Ελλαδίτη κεντρικού αμυντικού Τάσου Καντούτση, ο οποίος ήρθε για να δώσει βάθος στην άμυνα. Την επόμενη μέρα είχαμε την ανακοίνωση απόκτησης του ΄Ελντερ Καμπράλ και ακολούθως την πιο ηχηρή μετεγγραφή, αυτή του Δημήτρη Χριστοφή. Οι δύο τελευταίοι θα περάσουν σήμερα από ιατρικές εξετάσεις και, αν όλα πάνε καλά, θα ενεργοποιηθεί το συμβόλαιό τους με το «τριφύλλι».

Καλώς τον κι ας άργησε!
Λένε πως το καλό πράγμα αργεί να έρθει. Το σίριαλ του Δημήτρη Χριστοφή τράβηξε αρκετά, αλλά άξιζε χωρίς αμφιβολία η υπομονή του κόσμου και φυσικά η επιμονή των ανθρώπων που δούλεψαν για να ντυθεί ξανά στα «πράσινα» ο διεθνής επιθετικός. Η κάθοδός του στην Κύπρο έγινε μια μέρα μετά την ήττα στον Εθνικό και λογικό ήταν ο κόσμος της Ομόνοιας να αισθάνεται κάπως μουδιασμένος. Αυτό δεν απέτρεψε περίπου 150 φίλους του «τριφυλλιού» να πάνε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και να τον υποδεχθούν.

Το πόσο σημαντική είναι η επιστροφή του Δημήτρη Χριστοφή στην Ομόνοια, τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι, είναι περιττό να το αναφέρουμε. Θα χρειαστεί απλώς λίγη υπομονή, για να αφήσει οριστικά πίσω το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί και να μπει μαζί με την υπόλοιπη ομάδα. Τα άλλα θα έρθουν από μόνα τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα