Φωτίου:Η Κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει ξανά παρόμοιες τραγωδίες

Η Κυβέρνηση «δεν θα επιτρέψει ποτέ ξανά να επαναληφθούν ανάλογα σφάλματα κι η χώρα μας να ζήσει παρόμοιες τραγωδίες» όπως αυτή στο Μαρί στις 13 Ιουλίου του 2011 διαβεβαίωσε σήμερα ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου ο οποίος εκφώνησε ομιλία στο μνημόσυνο του Λοχία Βασίλη Κρόκου στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Επίτροπος Προεδρίας είπε ότι «η υπόσχεση που θα πρέπει να δώσουμε τόσο στον Βασίλη και στους άλλους 12 ήρωες μας όσο και στις οικογένειές τους, αλλά και στην ιδία την κοινωνία, είναι ότι ως πολιτεία, συλλογικά και

συντεταγμένα, θα πράξουμε παν το δυνατόν να μην υπάρξει ποτέ ξανά μια τόσο μεγάλη αποτυχία των οργάνων και των μηχανισμών του κράτους και να μην θρηνήσουμε ποτέ ξανά για τις ζωές αδικοχαμένων παιδιών μας».

Όπως είπε ο κ. Φωτίου, «σε μια δύσκολη περίοδο για την πατρίδα μας λόγω των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, θα πρέπει να βρίσκουμε, ως λαός, τα σημαντικά στοιχεία που μας ενώνουν».

Πρόσθεσε ότι «ο θάνατος των παλληκαριών μας, πρέπει να μας ενώνει και να μας καθιστά υπεύθυνους να προχωρήσουμε σε εκείνες τις τομές που θα κάνουν την τραγωδία στο Μαρί, έναν μακρινό και ανεπίστρεπτο εφιάλτη».

Ανάμεικτα αισθήματα χρέους και τιμής

Όπως είπε ο Φώτης Φωτίου, «οι 13 λεβέντες δεν έστρεψαν το βλέμμα προς τη δύση, αλλά θέλησαν να αντικρίσουν κατάματα το φως του χρέους, το φως της ανατολής που έσμιξε με τη λάμψη της μεγάλης έκρηξης των ανεύθυνων συμπεριφορών μας».

«Τα καθαγιασμένα τους σώματα, ευθυτενή σαν τα κυπαρίσσια και τους σταυρούς στον ορίζοντα πάνω από τον κρατήρα, παρελαύνουν σήμερα και κάθε μέρα μπροστά μας και οι μορφές τους στέκουν περίβλεπτες και η εκθαμβωτική τους λάμψη περιαυγάζει σε όλη την οικουμένη», είπε ο Επίτροπος Προεδρίας.

Ανέφερε πως «είναι με ανάμεικτα αισθήματα χρέους και τιμής, αλλά και δικαιολογημένης εθνικής υπερηφάνειας που μαζευτήκαμε στον ιερό αυτό χώρο για να τιμήσουμε τον Βασίλη Κρόκο, που στις 11 Ιουλίου του 2011, ξεκινούσε για μια αποστολή χωρίς γυρισμό, για μια αποστολή προς την αθανασία».

Συγκεντρωθήκαμε, είπε ο κ. Φωτίου, «για να μνημονεύσουμε και να αποτίσουμε τον προσήκοντα φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στον Λοχία Βασίλη Κρόκο, της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ)».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «τιμούμε έναν αφοσιωμένο και ενάρετο πυροσβέστη, που από την ημέρα ένταξής του στις τάξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, παρέμεινε πιστός στον όρκο τιμής που είχε δώσει και συνεπής στο καθήκον που είχε αναλάβει».

Διαβάστε επίσης: Ο μαύρος Ιούλης της Κύπρου από το πραξικόπημα ως το Μαρί

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα