Φωτίου-CransMontana: H Toυρκία επέμεινε στις θέσεις της

Το πραξικόπημα και η εισβολή επέφεραν μια μεγάλη καταστροφή, από τις συνέπειες της οποίας αγωνιζόμαστε έκτοτε να απαλλαγούμε, προσδοκώντας στην επίτευξη μιας λύσης που θα επανενώνει την πατρίδα μας και θα τερματίζει οριστικά την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων, χωρίς εγγυήσεις και εγγυητικά δικαιώματα τρίτων που δεν αρμόζουν στην περίπτωση κανενός σύγχρονου κράτους, πόσο μάλλον στην περίπτωση ενός κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε ο Επιτρόπου Προεδρίας Φώτη Φωτίου, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Πολιτιστικού Ομίλου ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ

Βορόκλινης.

«Δυστυχώς οι προσδοκίες μας αυτές διαψεύστηκαν πολύ πρόσφατα και με το αποτέλεσμα της διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας. Η Τουρκία επέμεινε μέχρι τέλους στις απαράδεκτες θέσεις της για τα ζητήματα της ασφάλειας, των εγγυήσεων και των τουρκικών στρατευμάτων, γεγονός που δεν επέτρεψε τις περαιτέρω συζητήσεις για τις εσωτερικές πτυχές του προβλήματος. Και αυτό, παρόλο που η δική μας πλευρά με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σε αντίθεση με την Τουρκική, ανταποκρίθηκε πλήρως στις παραμέτρους που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ενεργώντας υπεύθυνα και με αποφασιστικότητα για την εξεύρεση μιας λύσης που θα έθετε τέρμα στα δεινά της κατοχής από τα οποία η πατρίδα μας υποφέρει εδώ και 43 χρόνια», πρόσθεσε.

Παρόλα αυτά, συνέχισε ο κ. Φωτίου, «θα συνεχίσουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα να προβάλλουμε τα δίκαια μας και να εργαζόμαστε για τη λύση που οραματιζόμαστε, με σεβασμό στα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλων των Κυπρίων και με στόχο τη δημιουργία συνθηκών ελευθερίας, ασφάλειας και κοινής ευημερίας σε μια επανενωμένη πατρίδα χωρίς στρατούς κατοχής και συρματοπλέγματα».

Όπως είπε, σε αυτή την προσπάθεια, είναι πάντα πολύτιμη η βοήθεια των όπου γης αποδήμων μας οι οποίοι αποτελούν γνήσιο κομμάτι του Ελληνισμού και με τις οργανώσεις τους και το συνεχές και μόνιμο ενδιαφέρον τους για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, αποδεικνύονται οι καλύτεροι πρέσβεις της Κύπρου με την προβολή και την υποστήριξη των θέσεων της στις χώρες όπου ζουν και δραστηριοποιούνται.

«Τους ευχαριστούμε για τη συνεχή στήριξή τους στους αγώνες που καταβάλλουμε διαχρονικά για την προώθηση των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού, όπως ευχαριστούμε ιδιαίτερα και την νέα γενιά των αποδήμων μας για το έργο που επιτελεί στον τομέα αυτό. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τους νέους απόδημους μας ακόμη περισσότερο. Με τον δυναμισμό και το πνεύμα δημιουργικότητας που τους διακρίνει μπορούν να προσφέρουν μια νέα πνοή στην προώθηση των συμφερόντων της πατρίδας μας. Επιδίωξη και πρόθεσή μας είναι η στήριξη τους και η αμεσότερη επαφή τους με την Κύπρο, την ιστορία, τα ήθη και έθιμά μας», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα