Φόνος μητέρας αποδόθηκε σε ατύχημα- Ξανά στα Δικαστήρια

Πριν πέντε χρόνια, η 29χρονη Χριστίνα Καλαϊτσίδου, μητέρα τριών παιδιών, εντοπίστηκε νεκρή στο κρεβάτι του σπιτιού της στη Δερύνεια.

Σύμφωνα με τον «Πολίτη», η ίδια είχε δώσει σημάδια στην Αστυνομία ότι κινδύνευε από τον πρώην σύζυγό της, εκλιπαρώντας για βοήθεια, αλλά δεν έγινε κάτι για να την προστατεύσουν.

Από την άλλη, η Ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου απέδωσε τον θάνατό της «σε εισπνοή καπνού, λόγω φωτιάς που εκδηλώθηκε στο κρεβάτι της από αναμμένο τσιγάρο».

Στη συνέχεια, η Αστυνομία υιοθέτησε το πόρισμα, αποδίδοντας τον θάνατο σε ατύχημα και έκλεισε τον φάκελο της υπόθεσης.

Οι

γονείς της Χριστίνας, όμως, ξεκινούν τις διαδικασίες για εκταφή της σορού και διενεργείται εκ νέου ιατροδικαστική εξέταση από Ελλαδίτη ιατροδικαστή και βγάζει πόρισμα ότι πρόκειται για δολοφονία, συνεπεία ασφυξίας λόγω πνιγμού.

Τα νέα ευρήματα οδηγούν το 2014 στη σύλληψη και καταδίκη του εν διαστάσει συζύγου της σε 20ετή φυλάκιση για ανθρωποκτονία. Όμως, το 2016 εντοπίζεται νεκρός σε φυλακή της Ελλάδας, λόγω αυτοκτονίας.

Οι γονείς της άτυχης Χριστίνας, που έχουν πλέον την κηδεμονία των τριών παιδιών, είχαν προχωρήσει με αγωγή από τον Δεκέμβριο του 2014 εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η αγωγή θα εκδικαστεί από το επαρχιακό δικαστήριο Λάρνακας και η πρώτη δικάσιμος είναι ορισμένη για τις 31 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα